Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 24-Μαϊ-2022 10:09

  Air France-KLM: Εκδίδει νέες μετοχές 2,2 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει το γαλλικό δημόσιο

  Air France-KLM: Εκδίδει νέες μετοχές 2,2 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει το γαλλικό δημόσιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Air France-KLM παρουσίασε ένα σχέδιο έκδοσης μετοχών 2,256 δισ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τον ισολογισμό της και να επιστρέψει τη βοήθεια που έλαβε από το γαλλικό δημόσιο.

  Το γαλλικό και ολλανδικό δημόσιο σχεδιάζουν να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά η  China Eastern Airlines και η Delta Air Lines θα πουλήσουν μέρος των δικαιωμάτων τους στην ναυπηγική εταιρεία CMA, η οποία θα γίνει μέτοχος, σύμφωνα με τα σχέδια που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.

  Η Air France-KLM επίσης επιβεβαίωσε τον στόχο της να μειώσει το καθαρό χρέος ως προς τα EBITDA στο περίπου 2-2,5 μέχρι το 2023.

  Η έκδοση μετοχών θα διαρκέσει από τις 27 Μαΐου μέχρι τις 9 Ιουνίου στα 1,17 ευρώ για κάθε νέα μετοχή ή 3 νέες μετοχές για κάθε υφιστάμενη και θα επιτρέψει στην αεροπορική εταιρεία να αποπληρώσει κάποια ομόλογα και να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

  Η νέα αύξηση κεφαλαίου φέρνει τον όμιλο αεροπορικών εταιρειών πιο κοντά στην αποπληρωμή της κρατικής στήριξης που έλαβε κατά την κρίση του κορονοϊού, ένα βήμα που πρέπει να κάνει για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της ΕΕ για συμμετοχή σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενοποίηση των αεροπορικών εταιρειών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ