Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 23-Μαϊ-2022 09:15

  Siemens Energy: Πρόταση για την εξαγορά της Siemens Gamesa έναντι 4,06 δισ. ευρώ (upd)

  Siemens Energy: Πρόταση για την εξαγορά της Siemens Gamesa έναντι 4,06 δισ. ευρώ (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:59

  Η Siemens Energy ανακοίνωσε πρόταση για την εξαγορά των υφιστάμενων μετοχών της Siemens Gamesa Renewable Energy, έναντι 4,06 δισ. ευρώ ή 18,05 ευρώ ανά μετοχή.

  Η Siemens Energy κατέχει ήδη το 67% της Siemens Gamesa και τόνισε ότι σκοπεύει να ενσωματώσει πλήρως την κατασκευάστρια εταιρεία ανεμογεννητριών, με έδρα την Ισπανία.

  Η πλήρης ενσωμάτωση θα οδηγούσε σε συνέργειες κόστους 300 εκατ. ευρώ ετησίως μέσα σε τρία χρόνια, και τριψήφια εκατ. ευρώ (μεσαίου επιπέδου) στις συνέργειες στα έσοδα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, ανέφερε η Siemens Energy.

  Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Siemens Gamesa θα απεγγραφεί από το ισπανικό χρηματιστήριο στο οποίο διαπραγματεύεται.

  "Υποθέτοντας την πλήρη αποδοχή της προσφοράς, η Siemens Energy σκοπεύει να χρηματοδοτήσει μέχρι και 2,5 δισ. ευρώ της πρότασης με ίδια κεφάλαια ή μέσα όπως τα ίδια κεφάλαια. Το υπόλοιπο της συναλλαγής θα χρηματοδοτηθεί με χρέος καθώς και με μετρητά", ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία ενέργειας.

  Η Siemens Gamesa τόνισε πως το δ.σ. των διευθυντών της θα εξετάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της προσφοράς.

  Σύμφωνα με τη Siemens Energy, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο β΄ μισό του 2022.

  Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε πως η Siemens Energy δεν βλέπει σημάδια ανάκαμψης στην εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Siemens Gamesa.

  "Δεν υπάρχουν ακόμη σαφείς ενδείξεις βραχυπρόθεσμης ανάκαμψης στο τρέχον περιβάλλον", δήλωσε ο Christian Bruch, διευθύνων σύμβουλος της Siemens Energy.

  Μέσω της πρότασης, η Siemens Gamesa "θα υποστηρίζεται από την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία αντιστροφής κλίματος της Siemens Energy", πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ