Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Μαϊ-2022 14:15

  Επαπειλείται μεγάλη απεργία στους βρετανικούς σιδηροδρόμους

  Η Βρετανία πιστεύει ότι η Ρωσία επιδιώκει πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επιχειρηματική κοινότητα προετοιμάζεται για μια πιθανή μεγάλη απεργία στους βρετανικούς σιδηροδρόμους με σχέδια έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την Handelsblatt.

  Πίσω από την απεργία είναι η διαμάχη γύρω από τις αμοιβές, τις απολύσεις και τις ανησυχίες για την ασφάλεια. Υπάρχει φόβος ότι μια στάση εργασίας θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες στις εμπορευματικές μεταφορές και στον εφοδιασμό με τρόφιμα και καύσιμα.

  Μέχρι την Τρίτη, το συνδικάτο RMT συμβουλεύεται συνολικά 40.000 υπαλλήλους της National Rail, η οποία είναι υπεύθυνη για το σύνολο της σιδηροδρομικής υποδομής, καθώς και 15 παρόχους σιδηροδρομικών υπηρεσιών. Το αποτέλεσμα αναμένεται την Τετάρτη και η απεργία θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τον Ιούνιο. Τα συνδικάτα απειλούν με "καλοκαίρι δυσαρέσκειας" αν δεν αυξηθούν οι μισθοί.

  Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps σχεδιάζει συνάντηση κρίσης με τον πρωθυπουργό Boris Johnson και τον υπουργό Οικονομικών Rishi Sunak την επόμενη εβδομάδα, ανέφεραν οι Times το Σάββατο. Είναι πιθανόν να δοθεί προτεραιότητα στις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες.

  Η Rail Delivery Group, μια οργάνωση εργοδοτών, τόνισε ότι οι εταιρείες βρίσκονται ήδη υπό σοβαρή πίεση λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας. "Κανείς δεν κερδίζει αν διακοπούν οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες", τόνισε η ένωση. "Η ηγεσία της RMT θα πρέπει να βάλει τέλος σε αυτή την επιζήμια αβεβαιότητα". Ωστόσο, δήλωσε ότι ο κλάδος προετοιμάζεται για έκτακτες ανάγκες και θα προσπαθήσει να διατηρήσει τις υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων και επιβατών.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της RMT Mick Lynch υπερασπίστηκε τη δράση. "Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους είχαν να αντιμετωπίσουν το πάγωμα των μισθών τους, την προοπτική απώλειας θέσεων εργασίας και επανειλημμένες επιθέσεις στις συνθήκες εργασίας τους", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Ένωσης Εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους, τη Ναυτιλία και τις Μεταφορές (RMT).

  Επεσήμανε την εκτίναξη του κόστους της ενέργειας και των τροφίμων στα ύψη. Επιπλέον, η απώλεια 2.500 κρίσιμων για την ασφάλεια θέσεων εργασίας στο Network Rail αποτελεί σημαντική απειλή και καθιστά τα ατυχήματα πιο πιθανά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ