Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Μαϊ-2022 09:51

  Κ. Λαγκάρντ: Tα κρυπτονομίσματα δεν έχουν καμία αξία και πρέπει να ρυθμιστούν

  Κ. Λαγκάρντ: Tα κρυπτονομίσματα δεν έχουν καμία αξία και πρέπει να ρυθμιστούν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα "δεν βασίζονται σε τίποτα" και θα πρέπει να ρυθμιστούν για να αποτρέψουν τους ανθρώπους από το να κερδοσκοπούν σε αυτά με τις οικονομίες της ζωής τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

  Η Λαγκάρντ δήλωσε στην ολλανδική τηλεόραση ότι ανησυχεί για τους ανθρώπους "που δεν έχουν κατανόηση των κινδύνων, που θα τα χάσουν όλα και που θα απογοητευτούν τρομερά, γι' αυτό και πιστεύω ότι αυτό θα πρέπει να ρυθμιστεί".

  Τα σχόλια αυτά έρχονται εν μέσω ταραγμένων εποχών για τις αγορές κρυπτονομισμάτων, με τα ψηφιακά νομίσματα Bitcoin και Ether να έχουν υποχωρήσει κατά 50% από την περσινή τους κορύφωση. Ταυτόχρονα, η κατηγορία περιουσιακών στοιχείων αντιμετωπίζει αυστηρότερο έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές που ανησυχούν για τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί για το ευρύτερο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

  Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι είναι επιφυλακτική ως προς την αξία των κρυπτονομισμάτων, αντιπαραβάλλοντάς τα με το ψηφιακό ευρώ της ΕΚΤ - ένα σχέδιο που μπορεί να καρποφορήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

  "Η πολύ ταπεινή μου εκτίμηση είναι ότι δεν αξίζει τίποτα, δεν βασίζεται σε τίποτα, δεν υπάρχει κανένα υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο που να λειτουργεί ως άγκυρα ασφαλείας", είπε. 

  "Την ημέρα που θα έχουμε το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας, οποιοδήποτε ψηφιακό ευρώ, θα το εγγυηθώ - έτσι η κεντρική τράπεζα θα είναι πίσω από αυτό και νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετικό από πολλά από αυτά τα πράγματα", δήλωσε η Λαγκάρντ.

  Άλλοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ έχουν ήδη εκφράσει ανησυχίες. Ένας από αυτούς είναι το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου Φάμπιο Πανέτα, ο οποίος δήλωσε τον Απρίλιο ότι τα κρυπτονομίσματα "δημιουργούν μια νέα Άγρια Δύση" και έκανε παραλληλισμούς με την κρίση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων του 2008.

  Η Λαγκάρντ δήλωσε ότι η ίδια δεν κατέχει κρυπτονομίσματα, διότι "θέλω να κάνω πράξη αυτό που κηρύττω". Αλλά τα παρακολουθεί "πολύ προσεκτικά", καθώς ένας από τους γιους της επένδυσε - παρά τη συμβουλή της. "Είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος", είπε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ