Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαϊ-2022 11:58

  Applied Materials: Εκτίμηση για μειωμένα κέρδη καθώς τα προβλήματα στην παραγωγή μικροκυκλωμάτων θα συνεχιστούν

  128407190
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Applied Materials Inc, μία αμερικανική εταιρία προμήθειας εξοπλισμού, υπηρεσιών και λογισμικού για την παραγωγή μικροκυκλωμάτων (τσιπ), αναμένει ότι τα έσοδα και τα κέρδη της θα είναι μικρότερα των προσδοκιών για το τρίτο τρίμηνο.

  Η εταιρεία άφησε να εννοηθεί ότι τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού που επιδεινώθηκαν από την επιβολή λοκντάουν στην Κίνα θα κάνουν πιο δύσκολη την προσπάθεια της για την κάλυψη των αναγκών μηχανολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στην παραγωγή των τσιπ.

  Μία έλλειψη ανταλλακτικών για τις μηχανές παραγωγής μικροκυκλωμάτων ασκεί πιέσεις στην ευρύτερη αλυσίδα εφοδιασμού που βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με μεγαλύτερη ζήτηση από αυτήν που μπορούν να καλύψουν οι παραγωγοί μικροκυκλωμάτων.

  "Αναμένουμε ότι η ικανότητά μας για την κάλυψη της ζήτησης θα παραμείνει περιορισμένη, από τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού μεσοπρόθεσμα, με σταδιακές βελτιώσεις που θα αρχίσουν στο τέταρτο τρίμηνο,” όπως δήλωσε ο Γκάρι Ντίκερσον, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη με θέμα τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρίας.

  Η Applied Materials αναμένει ότι κατά το τρίμηνο που διανύουμε θα έχει έσοδα 6,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (5,91 δισεκατομμυρίων ευρώ) συν ή πλην 400 εκατομμύρια δολάρια (378,20 εκατομμύρια ευρώ). Οι αναλυτές αναμένουν κατά μέσο όρο έσοδα 6,73 δισεκατομμυρίων δολαρίων (6.36 δισεκατομμυρίων ευρώ) σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv IBES.

  "Υπάρχει αδυναμία καταναλωτικής ζήτησης για προϊόντα όπως, έξυπνα κινητά τηλέφωνα, προσωπικοί υπολογιστές και συσκευές τηλεοράσεων. Ως συνέπεια, η ζήτηση για εξοπλισμό που σχετίζεται με οθόνες μειώθηκε, ενώ αναπροσαρμόζουμε στις προοπτικές των εσόδων μας,” δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Μπράις Χιλ.

  Οι πωλήσεις στις αγορές που σχετίζονται με οθόνες αυξήθηκαν κατά 1,6% στα 385 εκατομμύρια δολάρια (364,01 εκατομμύρια ευρώ) στο τρίμηνο που έληξε την 1η Μαΐου.

  Η εταιρία αναμένει ότι τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη της θα κυμανθούν μεταξύ 1,59 και 1,95 δολάρια (1,50 και 1,84 ευρώ) ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο, με την πρόβλεψη αυτή να είναι μικρότερη των εκτιμήσεων για κέρδη 2,04 δολαρίων (1,93 ευρώ).

  Για το δεύτερο τρίμηνο, η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη 1,85 δολαρίων (1,75 ευρώ) ανά μετοχή και έσοδα 6,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (5,91 δισεκατομμυρίων ευρώ) με την Γουόλ Στριτ να είχε μεγαλύτερες προσδοκίες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ