Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαϊ-2022 11:12

  Iliad: Αυξήθηκαν 5,4% τα λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο

  Iliad: Αυξήθηκαν 5,4% τα λειτουργικά κέρδη στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο γαλλικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Iliad ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη από τις βασικές δραστηριότητες της εταιρείας στο α΄ τρίμηνο, αυξήθηκαν 5,4% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω των υψηλότερων εσόδων στο εσωτερικό και στην ιταλική αγορά.

  Τα EBITDal αυξήθηκαν στα 714 εκατ. Ευρώ στη διάρκεια της περιόδου, ενώ οι πωλήσεις α΄ τριμήνου αυξηθηκαν 4,8% στα 1,9 δισ. Ευρώ.

  Η Iliad, την οποία εισήγαγε στο χρηματιστήριο ο ιδιοκτήτης της στο προηγούμενο έτος έναντι 3,1 δισ. Ευρώ, επαναδιατύπωσε τον στόχο της για ανάπτυξη στις τρεις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

  Στις χώρες προστίθεται ακόμη η Πολωνία, όπου πρόσφατα απέκτησε τον πάροχο σταθερής σύνδεσης διαδικτύου UPC από την αμερικανική Liberty Global.

  "Προτεραιότητα μας παραμένει να αναπτυσσόμαστε οργανικά”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Reynaud, προσθέτοντας ότι ο όμιλος ήταν ανοιχτός σε εξαγορές, κυρίως στην Ιταλία, όπου η προσπάθεια εξαγοράς των δραστηριοτήτων της Vodafone έναντι 13 δισ. Δολαρίων, απορρίφθηκε από τη βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ