Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 20-Μαϊ-2022 09:57

  Ηνωμένο Βασίλειο: Ανέκαμψαν οι πωλήσεις λιανικής τον Απρίλιο

  Ηνωμένο Βασίλειο: Ανέκαμψαν οι πωλήσεις λιανικής τον Απρίλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι πωλήσεις λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου ανέκαμψαν τον Απρίλιο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς οι δαπάνες για αλκοόλ, καύσιμα και για τα ηλεκτρονικά καταστήματα αυξήθηκαν, τόνισε η στατιστική υπηρεσία ONS.

  Οι όγκοι των πωλήσεων λιανικής αυξήθηκαν 1,4% τον προηγούμενο μήνα σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι πωλήσεις λιανικής θα υποχωρούσαν κατά 0,3%.

  Σε σχέση με τον Απρίλιο του 2021, οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν 4,9%. Ωστόσο, οι πωλήσεις για τον Απρίλιο διαμορφώθηκαν 4,1% υψηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα τον Φεβρουάριο του 2020.

  Οι πωλήσεις στα καταστήματα τροφίμων ήταν μεταξύ των ισχυρότερων, παρουσιάζοντας αύξηση 2,8%, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των δαπανών για αλκοόλ και καπνό.

  Οι πωλήσεις εκτός καταστημάτων επίσης αυξήθηκαν μετά από την πτώση τον Μάρτιο, παρουσιάζοντας αύξηση 3,7% τον Απρίλιο, κυρίως χάρη στις πωλήσεις ρούχων.

  Οι πωλήσεις καυσίμων για αυτοκίνητα ήταν επίσης ισχυρές και παρουσίασαν αύξηση 1,4% μετά από τη μεγάλη πτώση του προηγουμένου μήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ