Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαϊ-2022 23:31

  Reuters: Πέντε ξένοι αντιπρόεδροι παραιτήθηκαν από τη ρωσική Rosneft

  Reuters: Πέντε ξένοι αντιπρόεδροι παραιτήθηκαν από τη ρωσική Rosneft
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πέντε ξένοι αντιπρόεδροι της ρωσικής Rosneft παραιτήθηκαν λόγω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαγορεύουν σε Ευρωπαίους πολίτες ή Ρώσους που ζουν στην ΕΕ να εργάζονται στη μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία του Κρεμλίνου, δήλωσαν στο Reuters πηγές με γνώση του θέματος.

  Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, οι Didier Casimiro, Eric Liron, Zeljko Runje, Avril Conroy και Otabek Karimov αποχώρησαν από τη Rosneft λίγες ημέρες πριν την επιβολή του πακέτου κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, που τέθηκε σε ισχύ στις 15 Μαΐου.

  Και οι πέντε ξεκίνησαν να εργάζονται στην κρατική ρωσική εταιρεία το 2012 ή στις αρχές του 2013. 

  Το επικεφαλής της Rosneft, ο Ιγκόρ Σέτσιν, στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε δηλώσει εδώ και καιρό ότι θέλει η Rosneft να γίνει ανταγωνιστική απέναντι στην Exxon Mobil, προσλαμβάνοντας ξένους διευθυντές και χρησιμοποιώντας την καλύτερη δυτική τεχνολογία και τεχνογνωσία.

  Η αποχώρηση των κορυφαίων στελεχών και η αυστηροποίηση των δυτικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας αναμένεται να επιβραδύνουν την ανάπτυξη της Rosneft και να εμποδίσουν την ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού έργου Vostok Oil στην Ανατολική Σιβηρία.

  Ο γεννημένος στο Βέλγιο Casimiro, βασικό στέλεχος της ρωσικής εμπορίας και προμήθειας πετρελαίου και προϊόντων, εντάχθηκε στη Rosneft αφού η εταιρεία εξαγόρασε την κοινοπραξία της BP στη Ρωσία, την TNK-BP.

  Ο γαλλικής καταγωγής Liron και ο ιρλανδικής καταγωγής Conroy εντάχθηκαν στη Rosneft προερχόμενοι από την TNK-BP το 2013. Ήταν υπεύθυνοι για τις εσωτερικές υπηρεσίες και την ανάπτυξη επιχειρήσεων λιανικής πώλησης, αντίστοιχα.

  Ο Karimov, γεννημένος στο Ουζμπεκιστάν, συνεργαζόταν στενά με τον Didier ως αντιπρόεδρος για το εμπόριο και την εφοδιαστική.

  Ο γεννημένος στην Κροατία Runje πέρασε στη Rosneft από το ρωσικό υποκατάστημα της Exxon Mobil το 2012 ως αντιπρόεδρος για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου και των υπεράκτιων δραστηριοτήτων.

  Στους Casimiro και Runje επιβλήθηκαν κυρώσεις ως φυσικά πρόσωπα από το Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη Μαρτίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ