Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαϊ-2022 10:11

  Julius Baer: Σε τροχιά επίτευξης των στόχων της για την τρέχουσα χρήση

  Julius Baer: Σε τροχιά επίτευξης των στόχων της για την τρέχουσα χρήση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  H Julius Baer Gruppe καθόρισε τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική της και τόνισε ότι βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των στόχων για την τρέχουσα χρήση, παρά το ότι ανακοίνωσε πτώση στα assets υπό διαχείριση στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2022.

  Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος τόνισε πως στοχεύει σε προσαρμοσμένη αναλογία κόστους/έσοδα, κάτω από 64% και περιθώριο προσαρμοσμένης κερδοφορίας στις 28-31 μονάδες βάσης μέχρι το 2025.

  Η εταιρεία προβλέπει ετήσια αύξηση 10% στα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη στο διάστημα 2023-2025 και προσαρμοσμένη απόδοση του κεφαλαιακού δείκτη BIS CET1 τουλάχιστον 30% στην ίδια περίοδο.

  Η εξοικονόμηση ακαθάριστου κόστους θα αντιστοιχεί στα 120 εκατ. Φράγκα (120,9 εκατ. Δολάρια) μέχρι το 2025, ανέφερε η εταιρεία.

  Η Julius Baer επίσης τόνισε πως στοχεύει η επιστροφή κεφαλαίων να ξεπεράσει το 14% στον δείκτη BIS CET1, μέσω αγορών ίδιων μετοχών και με πληρωμές μερισμάτων 50%.

  "Στον επόμενο στρατηγικό μας κύκλο, θα εστιάσουμε στη δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας, αυξάνοντας τη δημιουργία επαναλαμβανόμενων εσόδων και την αποτελεσματικότητα”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Philipp Rickenbacker.

  "Θα κλιμακώσουμε επίσης τις δραστηριότητες μας σε επιλεγμένες βασικές αγορές και θα καινοτομήσουμε στη διαχείριση πλούτου, προς όφελος των πελατών μας”, πρόσθεσε.

  Η Julius Baer τόνισε πως τα assets υπό διαχείριση μειώθηκαν 5% σε ετήσια βάση στα 457 δισ. Ελβετικά φράγκα στο τέλος Απριλίου, λόγω των αρνητικών επιδόσεων της αγοράς, των εταιρικών εκποιήσεων και της απομόχλευσης των πελατών.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ