Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαϊ-2022 09:15

  Ιαπωνία: Έλλειμμα εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο τον Απρίλιο

  Ιαπωνία: Έλλειμμα εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο τον Απρίλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έλλειμμα εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας τον Απρίλιο, καθώς οι εισαγωγές εκτινάχθηκαν 28% εξαιτίας του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους και της εξασθένισης του γιεν εναντίον του δολαρίου.

  Το εμπορικό έλλειμμα διαμορφώθηκαν στα 839 δισ. Γιεν (7 δισ. Δολάρια) τον Απρίλιο, για ένατο συνεχόμενο μήνα που ανακοινώνεται έλλειμμα.

  Αντιθέτως, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως είχε καταγράψει πλεόνασμα 227 δισ. Γιεν τον Απρίλιο πέρυσι.
  Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας αυξήθηκαν στα 8,076 τρισ. Γιεν (63 δισ. Δολάρια) τον προηγούμενο μήνα, υψηλότερα 12,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Οι εισαγωγές αυξήθηκαν στα 8,915 τρισ. Γιεν (70 δισ. Δολάρια) τον Απρίλιο, υψηλότερα από τα 6,935 τρισ. Γιεν πριν από ένα χρόνο, και είναι το υψηλότερο επίπεδο από το 1979 που ξεκίνησαν τα συγκρίσιμα στοιχεία.

  Το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας παρουσιάζει διακυμάνσεις τα τελευταία χρόνια, εν μέρει λόγω των διαταραχών στην παραγωγή και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με την πανδημία.

  Αν και ένα φθηνό γιεν γενικώς αυξάνει την αξία των ιαπωνικών εξαγωγών, η πτώση του σε χαμηλά 20ετίας έναντι του δολαρίου, καθιστά τις εισαγωγές πιο δαπανηρές

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ