Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαϊ-2022 09:09

  Ασία: Μόνο δύο αγορές βρίσκονται σε θετικό έδαφος μέχρι στιγμής φέτος

  Χρηματιστηριο γενικη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υπάρχουν μόνο δύο δείκτες σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού που βρίσκονται σε θετικό έδαφος μέχρι στιγμής το 2022, και οι δύο βρίσκονται στη Νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με το CNBC.

  Από το κλείσιμο της αγοράς την Τετάρτη, ο δείκτης Straits Times της Σιγκαπούρης βρίσκεται στην πρώτη θέση σε περιφερειακό επίπεδο, έχοντας σημειώσει άνοδο 3,25% από την αρχή του έτους.

  Οι μετοχές της Σιγκαπούρης αποτελούν "ασφαλές καταφύγιο εν μέσω αστάθειας στις διεθνείς αγορές", ανέφεραν αναλυτές της Morgan Stanley, Wilson Ng και Derek Chang.

  "Οι παγκόσμιες αγορές παλεύουν με τη συγκράτηση της ανάπτυξης καθώς τα δημοσιονομικά κίνητρα εξασθενούν, την αύξηση των επιτοκίων καθώς οι κεντρικές τράπεζες σφίγγουν τη νομισματική πολιτική και τον υψηλότερο πληθωρισμό λόγω των διαταραχών της προσφοράς που δημιουργούνται από τα γεγονότα στην Ουκρανία και την Κίνα", δήλωσαν οι Ng και Chang.

  "Παρά τις αβέβαιες παγκόσμιες προοπτικές, οι μακροοικονομικές συνθήκες της Σιγκαπούρης εμφανίζονται σχετικά εύρωστες. Η αύξηση του ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί, αλλά θα εξακολουθεί να είναι πάνω από τα επίπεδα της τάσης", ανέφεραν.

  Ο Jakarta Composite της Ινδονησίας βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε περιφερειακό επίπεδο, με κέρδη 3,22% σε ετήσια βάση.

  Και οι δύο δείκτες έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους αντίστοιχους δείκτες σε ολόκληρη την περιοχή, οι οποίοι έχουν σημειώσει απώλειες μέχρι στιγμής για το έτος. Οι αγορές της Κίνας είναι μεταξύ εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο.

  Ο Shenzhen στην ηπειρωτική Κίνα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των μεγάλων αγορών της περιοχής, έχοντας σημειώσει πτώση άνω του 24% από την αρχή του έτους. Ο Shanghai Composite έχει επίσης σημειώσει μεγάλες απώλειες, διολισθαίνοντας περίπου 15% κατά την ίδια περίοδο.

  Ένας συνδυασμός παραγόντων έχει συμβάλει στην αδυναμία των κινεζικών μετοχών, από τις αβέβαιες ρυθμιστικές προοπτικές για κλάδους όπως η τεχνολογία έως τις ανησυχίες για διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και εβδομάδες με το πιο σοβαρό κύμα κορονοϊού από τις αρχές του 2020.

  Σε άλλα μέρη της Βόρειας Ασίας, ο Kospi της Νότιας Κορέας και ο Taiex στην Ταϊβάν - όπου εδρεύουν πολλές μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις που επωφελήθηκαν κατά την προηγούμενη φάση της πανδημίας - έχουν και οι δύο σημειώσει πτώση άνω του 10% το καθένα μέχρι στιγμής φέτος.

  "Εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών σχετικά με τους γεωπολιτικούς κινδύνους και την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης, οι μετοχές της Ένωσης Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) τα πηγαίνουν γενικά σχετικά καλύτερα, καθώς έχουν χαμηλότερους εμπορικούς δεσμούς με τον υπόλοιπο κόσμο, ειδικά σε σύγκριση με τη Βόρεια Ασία", δήλωσε ο Chetan Seth, στρατηγικός αναλυτής μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της Nomura.

  Η Winnie Wu της Bank of America δήλωσε ότι η υπεραπόδοση των τραπεζών ήταν ένας άλλος παράγοντας πίσω από τις ισχυρότερες επιδόσεις της ASEAN.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ