Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαϊ-2022 17:09

  Γέλεν: Δεν θα ήταν νόμιμο για τις ΗΠΑ να κατασχέσουν δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας

  ΗΠΑ: Η Γέλεν πιέζει το Κογκρέσο να αυξήσει το όριο δανεισμού των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θα ήταν νόμιμο για τις ΗΠΑ να κατασχέσουν δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της ρωσικής κεντρικής τράπεζας για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά το τέλος της ρωσικής εισβολής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

  Η Γέλεν δήλωσε σε δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  Οι συζητήσεις μεταξύ των δυτικών συμμάχων μόλις έχουν αρχίσει για το πώς θα χρηματοδοτηθεί η μακροπρόθεσμη ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και κατά πόσον αυτά τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μπορούν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο.

  "Νομίζω ότι είναι πολύ φυσικό, δεδομένης της τεράστιας καταστροφής στην Ουκρανία και του τεράστιου κόστους ανοικοδόμησης που θα αντιμετωπίσει, να αναζητήσουμε τη βοήθεια της Ρωσίας για να πληρώσει τουλάχιστον ένα μέρος του τιμήματος που θα προκύψει", δήλωσε η Γέλεν.

  "Ενώ έχουμε αρχίσει να το εξετάζουμε αυτό, δεν θα ήταν νόμιμο τώρα για την αμερικανική κυβέρνηση να κατασχέσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Δεν είναι κάτι που είναι νομικά επιτρεπτό στις ΗΠΑ".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ