Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαϊ-2022 11:51

  FT: Συνομιλίες συγχώνευσης UniCredit-Commerzbank, εγκαταλείφθηκαν λόγω του πολέμου

  FT: Συνομιλίες συγχώνευσης UniCredit-Commerzbank, εγκαταλείφθηκαν λόγω του πολέμου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικρές μεταβολές καταγράφει η μετοχή της UniCredit μετά το δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το ότι η ιταλική τράπεζα βρισκόταν σε συνομιλίες συγχώνευσης με την Commerzbank, προτού ο πόλεμος στην Ουκρανία τις αναγκάσει να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία.

  Η μετοχή της UniCredit υποχωρεί 0,2% κι αυτή της Commerzbank ενισχύεται 2% μετά το δημοσίευμα.

  Η UniCredit δεν σχολίασε το δημοσίευμα ενώ εκπρόσωπος της Commerzbank δήλωσε πως η τρέχουσα στρατηγική της γερμανικής τράπεζας ήταν να δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να παραμείνει ανεξάρτητη.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της UniCredit, Andrea Orcel, πρώην επικεφαλής της επενδυτικής στρατηγικής στην UBS, έχει δηλώσει πως η UniCredit θα εξετάσει πιθανότητες συγχωνεύσεων και εξαγορών σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ήδη.

  Μια διαρροή εφημερίδας και η ουκρανική κρίση αργότερα στο έτος, εκτροχίασαν τα σχέδια του Orcel να αναλάβει τη μικρότερη ανταγωνιστική Banco.

  Η UniCredit, η οποία ελέγχει τη γερμανική τράπεζα HypoVereinsbank, είχε ήδη εξετάσει μια πιθανή εξαγορά της Commerzbank υπό τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο Jean Pierre Muster.

  Οι FT επικαλούνται ανώνυμες πηγές και δηλώνουν ότι ο Orxel είχε συμφωνήσει μια συνάντηση στις αρχές του 2022 στη Γερμανία για να συζητήσει μια συγχώνευση με τον CEO της Commerzbank, αλλά η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανάγκασε τη UniCredit να εστιάσει στη ρωσική της έκθεση, την οποία και προσπαθεί να πουλήσει.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ