Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Μαϊ-2022 09:38

  Evans (Fed): Απαιτούνται επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων για να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός

  Evans (Fed): Παροδικός ο πληθωρισμός - Θα πέσει κάτω από τον στόχο του 2% μολίς αρθούν τα προβλήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Chicago, Charles Evans δήλωσε την Τρίτη ότι απαιτούνται επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας για να τεθεί ξανά υπό έλεγχο ο πληθωρισμός.

  "Ο πληθωρισμός είναι σαφώς πολύ υψηλός και η νομισματική πολιτική πρέπει να επανατοποθετηθεί για να αντιμετωπιστεί αυτό", είπε ο Evans σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη.

  "Υποστηρίζω μια εμπροσθοβαρή προσαρμογή στο επιτόκιο προς το ουδέτερο εύρος", ανέφερε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε: "Νομίζω ότι αυτό θα είναι σημαντικό για να επιταχυνθεί η απαραίτητη σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών, καθώς και για να δείξουμε τη δέσμευσή μας να περιορίσουμε τον πληθωρισμό, συμβάλλοντας έτσι στον έλεγχο των πληθωριστικών προσδοκιών".

  Ο Evans ανέφερε επίσης ότι όσον αφορά τον ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, ο ίδιος βλέπει μεγάλες κινήσεις που θα μετριάζονται σε μικρότερες καθώς η χρονιά θα πλησιάζει προς το τέλος της. "Περιμένω ότι μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχουμε ολοκληρώσει [τις αυξήσεις] των 50 μονάδων βάσης και θα έχουμε πραγματοποιήσει και μερικές κατά 25 μ.β." σημείωσε.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ