Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Μαϊ-2022 21:42

  Μακρόν: Θα εντείνουμε τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία

  Μακρόν: Θα εντείνουμε τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντιμίρ Ζελένσκι ότι οι παραδόσεις γαλλικών όπλων στην Ουκρανία θα ενταθούν τις επόμενες ημέρες, προσθέτοντας ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε επιπλέον αιτήματα βοήθειας, όπως μετέδωσε το Reuters.

  Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε το Μέγαρο Ελιζέ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων, "(Ο Μακρόν) επιβεβαίωσε ότι οι αποστολές όπλων από τη Γαλλία θα συνεχιστούν και θα αυξηθεί η έντασή τους τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες".

  Η Γαλλία προμήθευσε την περασμένη εβδομάδα 13 οχήματα για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και έχει παράσχει 800 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

  Η δήλωση της γαλλικής προεδρίας ανέφερε ότι και οι δύο πρόεδροι μίλησαν για τις εγγυήσεις ασφαλείας που θα μπορούσε να παράσχει η Γαλλία στην Ουκρανία ως μέρος μιας διεθνούς διευθέτησης που θα σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

  Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τρόπους για να μπορέσει η Ουκρανία να επαναφέρει τις εξαγωγές σιτηρών της που έχουν μπλοκαριστεί και "από τις οποίες εξαρτάται ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη".

  Ο Μακρόν είπε επίσης ότι η αίτηση της Ουκρανίας για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα εξεταστεί σε σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο, σύμφωνα με τη δήλωση του Ελιζέ.

  Παράλληλα, επανέλαβε μια ιδέα που είχε παρουσιάσει την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας "πολιτικής κοινότητας" εκτός ΕΕ που θα καθιστούσε πιο εύκολη την ενσωμάτωση της Ουκρανίας.

  Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία αντιτάχθηκε αυτή την εβδομάδα στο ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, λέγοντας ότι θα ισοδυναμούσε με αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ