Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Μαϊ-2022 20:11

  Μπούλαρντ (Fed): Πιθανώς να συνεχιστεί με καλύτερους ρυθμούς η ανάπτυξη των ΗΠΑ

  Μπούλαρντ (Fed): Πιθανώς να συνεχιστεί με καλύτερους ρυθμούς η ανάπτυξη των ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία των ΗΠΑ είναι πιθανό να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ρυθμούς άνω της μακροπρόθεσμης τάσης τους επόμενους 18 μήνες λόγω της ισχυρής κατανάλωσης, εκτίμησε σήμερα το μέλος της Fed Τζέιμς Μπούλαρντ, υποβαθμίζοντας τις ανησυχίες ότι η αύξηση των επιτοκίων της τράπεζας ενδέχεται να οδηγήσει σε ύφεση.

  Ειδικότερα, όπως μετέδωσε το Reuters, o κ. Μπούλαρντ ανέφερε ότι η ανάπτυξη σε ένα εύρος από 2,5% έως 3% είναι "ταχεία σε σύγκριση με τον μακροπρόθεσμο ρυθμό της χώρας", ο οποίος εκτιμάται λίγο κάτω από το 2%.

  "Εκεί βρισκόμαστε... Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ είναι εξαιρετικά ισχυρή... Η οικιακή κατανάλωση αναμένεται να διατηρηθεί φέτος", πρόσθεσε.

  Οι άνθρωποι "θέλουν να αφήσουν πίσω τους την πανδημία και έχουν πολλά σχέδια που σχετίζονται με δαπάνες", δήλωσε ο κ. Μπούλαρντ σε διάσκεψη επενδυτών ενέργειας.

  Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό σήμερα, οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ  αυξήθηκαν τον Απρίλιο με ρυθμό ταχύτερο από ό,τι αναμενόταν, ενώ παράλληλα αναθεωρήθηκε ανοδικά και το επίπεδό τους τον Μάρτιο, σε μία ένδειξη ότι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ δεν επηρεάστηκαν από τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών.

  Σχολιάζοντας την πολιτική της ομοσπονδιακής τράπεζας, ο Τζ. Μπούλαρντ δήλωσε ότι η αύξηση των επιτοκίων της κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στις επόμενες συνεδριάσεις παραμένει "ένα καλό σχέδιο" για τη μείωση του πληθωρισμού.

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Fed ελπίζει πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί με "τις μικρότερες δυνατές αναταράξεις".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ