Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Μαϊ-2022 15:10

  Φινλανδία: Κινεί διαδικασία διαιτησίας κατά της Gazprom για την πληρωμή του αερίου σε ρούβλια

  Φινλανδία: Κινεί διαδικασία διαιτησίας κατά της Gazprom για την πληρωμή του αερίου σε ρούβλια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο κρατικός πάροχος ενέργειας της Φινλανδίας Gasum ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα παραπέμψει τη διαφωνία του σχετικά με τις πληρωμές σε ρούβλια με τη ρωσική Gazprom σε διαδικασία διαιτησίας.

  Η Gasum επισήμανε ότι δεν θα δεχθεί την απαίτηση της Gazprom να πληρώσει σε ρούβλια για τις προμήθειες φυσικού αερίου και ως εκ τούτου υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί η ροή προς τη Φινλανδία.

  "Υπό αυτές τις συνθήκες, η Gasum δεν είχε άλλη επιλογή από το να προσφύγει σε διαδικασία διαιτησίας για τη σύμβαση. Σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε σε θέση να προμηθεύσουμε τους Φινλανδούς πελάτες μας με την ενέργεια που χρειάζονται", τόνισε ο CEO της Gasum, Mika Wiljanen.

  Η Gasum ανέφερε ότι θα επιδιώξει να προμηθεύσει με φυσικό αέριο τους Φινλανδούς πελάτες της μες στο καλοκαίρι μέσω του αγωγού BalticConnector, ο οποίος συνδέει τα δίκτυα φυσικού αερίου της χώρας και της Βαλτικής μέσω του Κόλπου της Φινλανδίας.

  Ωστόσο, οι περιορισμοί στην ικανότητα μεταφοράς του αγωγού θα μπορούσαν να δυσκολέψουν αυτό το εγχείρημα, πρόσθεσε.

  Μακροπρόθεσμα, η Φινλανδία σχεδιάζει να μισθώσει από κοινού με την Εσθονία έναν πλωτό τερματικό σταθμό για την εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). 

  Η Φινλανδία εισάγει το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου της από τη Ρωσία, αλλά το φυσικό αέριο αντιπροσωπεύει μόνο το 5% της ετήσιας ενεργειακής της κατανάλωσης.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ