Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Μαϊ-2022 10:58

  Daimler Truck: Μειώθηκαν τα κέρδη στο τρίμηνο παρά τα υψηλότερα έσοδα

  Daimler Truck: Μειώθηκαν τα κέρδη στο τρίμηνο παρά τα υψηλότερα έσοδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Daimler Truck Holding ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου μειώθηκαν, παρά τα υψηλότερα έσοδα, ενώ υποστήριξε τις εκτιμήσεις για το περιθώριο κερδοφορίας του έτους.

  Η γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, τόνισε πως τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 257 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα από τα 1,43 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Η εταιρεία κατέγραψε απομειώσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ύψους 170 εκατ. Ευρώ στο τρίμηνο.

  Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων για το τρίμηνο, αυξήθηκαν 11% στα 651 εκατ. Ευρώ, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν 17% στα 10,55 δισ. Ευρώ, υποστηριζόμενα από τις Trucks North America και Mercedes-Benz.

  Για το 2022, η DaimlerTruck συνεχίζει να αναμένει απόδοση των πωλήσεων προσαρμοσμένη για τη βιομηχανική δραστηριότητα, μεταξύ 7%-9%, έναντι του 6,1% το 2021.

  Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα του έτους, στα 48-50 δισ. Ευρώ έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 45,5-47,5 δισ. Ευρώ.

  "Παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι στις φιλοδοξίες που έχουμε θέσει για το 2025, και αισθανόμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας για το 2022”, ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ