Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 17-Μαϊ-2022 10:12

  Σε χαμηλό σχεδόν 50 ετών η ανεργία στη Βρετανία

  Σε χαμηλό σχεδόν 50 ετών η ανεργία στη Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική ανεργία μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1974 στο α΄ τρίμηνο του έτους, αλλά η άνοδος του πληθωρισμού οδήγησε στη μεγαλύτερη πτώση των πραγματικών αποδοχών (εκτός μπόνους) από το 2013, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

  Η ανεργία μειώθηκε στο 3,7% από το 3,8%, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για αμετάβλητο ποσοστό, και οι 1,257 εκατ. άνθρωποι εκτός εργασίας ήταν λιγότεροι από τις 1,295 εκατ. κενές θέσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία.

  Η Τράπεζα της Αγγλίας παρακολουθεί με επιφύλαξη τη δυναμική της αγοράς εργασίας της Βρετανίας, καθώς φοβάται ότι η αύξηση των μισθών είναι βασικό κανάλι μέσω του οποίου μπορεί να εδραιωθεί η τρέχουσα άνοδος του πληθωρισμού.

  "Τα ισχυρά μπόνους σε κάποιους κλάδους όπως οι κατασκευές και ιδιαίτερα ο χρηματοοικονομικός τομέας, σημαίνουν ότι οι συνολικές απολαβές συνεχίζουν να αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι οι τιμές ανά μέσο όρο, αλλά τα υποκείμενα τακτικά κέρδη τώρα υποχωρούν κατακόρυφα σε πραγματικούς όρους”, τόνισε ο διευθυντής της στατιστικής υπηρεσίας.

  Οι συνολικές αμοιβές στο α΄ τρίμηνο του 2022 αυξήθηκαν 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για αύξηση 5,4%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ