Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Μαϊ-2022 14:03

  Ισραήλ: Απροσδόκητη συρρίκνωση 1,6% του ΑΕΠ στο α΄ τρίμηνο

  Ισραήλ: Απροσδόκητη συρρίκνωση 1,6% του ΑΕΠ στο α΄ τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η οικονομία του Ισραήλ συρρικνώθηκε απροσδόκητα κατά 1,6% σε ετήσια βάση στο α΄ τρίμηνο, εν μέσω μιας αύξησης του πληθωρισμού παγκοσμίως, που επιβραδύνει σε γενικές γραμμές τις προβλέψεις για την ανάπτυξη.

  Στο Ισραήλ, οι εξαγωγές και οι δαπάνες για τη δημόσια κατανάλωση μειώθηκαν στο α΄ τρίμηνο του έτους, απογοητεύοντας τους οικονομολόγους που προέβλεπαν ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2,3%.

  Το 2021 ήταν ένα δύσκολο έτος για την οικονομία του Ισραήλ, η οποία ανέκαμψε δυναμικά από την πανδημία και εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 8,1%, χάρη στην αύξηση των επενδύσεων στις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας της χώρας.

  Αλλά ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν ως απάντηση, έχουν επισκιάσει τις προοπτικές για την οικονομία παγκοσμίως, στέλνοντας τις τιμές ενέργειας σε άνοδο και περιορίζοντας τις εφοδιαστικές αλυσίδες που ήδη έχουν πληγεί από την πανδημία.

  Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο Nasdaq έχει καταγράψει σημαντική πτώση προσφάτως, κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις στο Ισραήλ, καθώς πολλές από τις επιχειρήσεις τεχνολογίας του είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ