Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Μαϊ-2022 13:10

  JetBlue: Υπέβαλε -επιθετική- πρόταση εξαγοράς για τη Spirit Airlines

  JetBlue: Υπέβαλε -επιθετική- πρόταση εξαγοράς για τη Spirit Airlines
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η JetBlue Airways ξεκίνησε μια επιθετική πρόταση εξαγοράς της Spirit Airlines, λίγες ημέρες αφότου η εκπτωτική αεροπορική εταιρεία απέρριψε μια πρόταση από τη μεγαλύτερη ανταγωνιστική της.

  Η JetBlue, η οποία είχε νωρίτερα καταθέσει πρόταση 33 δολαρίων για κάθε μετοχή, βρίσκεται σε διαμάχη για την εξαγορά της Spirit με την Frontier Group Holdings, και έχει τονίσει ότι μια συμφωνία θα βοηθήσει να ανταγωνιστεί καλύτερα τις αεροπορικές Big Four των ΗΠΑ, που ελέγχουν σχεδόν το 80% της επιβατικής αγοράς.

  Με επιστολή στους μετόχους της Spirit, η JetBlue προσέφερε 30 δολάρια ανά μετοχή και δήλωσε πως είναι σε θέση να "διαπραγματευτεί καλή τη πίστη για μια συναινετική συναλλαγή στα 33 δολάρια, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει το απαραίτητο diligence".

  Η Spirit απέρριψε την αρχική προσφορά, δηλώνοντας ότι είχε μικρή πιθανότητα να λάβει την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές.

  Η JetBlue τόνισε ότι κατέθεσε δήλωση πληρεξουσίου καλώντας τους μετόχους της Spirit να ψηφίσουν κατά της σχεδιαζόμενης συγχώνευσης με τη Frontier, η οποία έχει προσφέρει 21,66 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας.

  Η μετοχή της Spirit ενισχύεται περισσότερο από 19% στα 20,28 δολάρια στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ