Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Μαϊ-2022 12:50

  Η Ρωσία έχει στήσει "στρατόπεδο συγκέντρωσης και διαλογής" με τουλάχιστον 3.000 κατοίκους της Μαριούπολης

  Η Ρωσία έχει στήσει "στρατόπεδο συγκέντρωσης και διαλογής" με τουλάχιστον 3.000 κατοίκους της Μαριούπολης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τουλάχιστον 3.000 κάτοικοι της Μαριούπολης κρατούνται σε ρωσικό στρατόπεδο "διαλογής" - κέντρο στο οποίο κρατούνται πολίτες πριν μετακινηθούν σε επιχειρήσεις εκκένωσης - στην ουκρανική επαρχία του Ντονέτσκ.  Τα παραπάνω σημειώνει ο Πέτρο Αντριουστσένκο, σύμβουλος του νόμιμου, Ουκρανού δημάρχου της Μαριούπολης.

  Η Ρωσία έχει δημιουργήσει τέτοιου τύπου στρατόπεδα σε διάφορα γεωγραφικά σημεία στην Ουκρανία, με πολλούς πολίτες οι οποίοι έχουν περάσει από αυτά να τα περιγράφουν ως "πραγματικά στρατόπεδα συγκέντρωσης".

  Πρώην κέντρο κράτησης στην Olenivka, σύμφωνα με μαρτυρία την οποία επικαλείται το BBC, έχει μετατραπεί σε "στρατόπεδο διαλογής".

  "Κρατούνται εκεί λόγω της ενεργά φιλοουκρανικής τους θέσης. Δεν είναι αυτό καταπίεση και πολιτική δίωξη;", ανέφερε ο κ. Αντριουστσένκο.

  Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, οι ρωσικές δυνάμεις και οι φιλορώσοι αποσχιστές συνεργάτες του στρατού κατοχής έχουν εντείνει τη δραστηριότητά τους στη Μαριούπολη και στα περίχωρά της, αναζητώντας εντατικά Ουκρανούς οι οποίοι έχουν λάβει μέρος στον πόλεμο ως μαχητές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ