Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 16-Μαϊ-2022 11:22

  Αυστρία: "Συμφωνία για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας τις επόμενες μέρες"

  Αυστρία: "Συμφωνία για το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας τις επόμενες μέρες"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Αυστρία αναμένει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμφωνήσει σε ένα 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας τις επόμενες ημέρες, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

  "Είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να βρούμε το έκτο πακέτο κυρώσεων τις επόμενες ημέρες", δήλωσε ο Σάλενμπεργκ στους δημοσιογράφους καθώς έφθανε για συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

  "Είναι σαφές ότι εξακολουθούν να υπάρχουν θέματα προς συζήτηση, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύσουμε στο να γίνουν αυτές οι συζητήσεις εκεί που ανήκουν, στο Συμβούλιο, προκειμένου να μην δοθεί δημόσια η εικόνα της ασυμφωνίας. Η Ρωσία μάς παρακολουθεί", τόνισε ο ίδιος.

  Λουξεμβούργο: "Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να συμφωνήσουμε" 

  Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει ένα έκτο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία, αλλά το μπλοκ θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να καταλήξει  σε συμφωνία, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Jean Asselborn.

  "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην ολοκληρωθεί το πακέτο", δήλωσε ο Asselborn στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη συνάντηση με τους Ευρωπαίους ομολόγους του στις Βρυξέλλες.
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ