Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 15-Μαϊ-2022 09:36

  Η Κίνα μειώνει το κατώτατο όριο του επιτοκίου στεγαστικών δανείων για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας

  115393398
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μείωσε κατά 20 μονάδες βάσης το κατώτατο όριο των επιτοκίων στεγαστικών δανείων για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας, σύμφωνα με το Bloomberg.


  Το ελάχιστο επιτόκιο ενυπόθηκου δανείου μειώνεται σε 20 μονάδες βάσης κάτω από το αντίστοιχο βασικό επιτόκιο δανείου, το de facto επιτόκιο αναφοράς δανεισμού, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC). Το πενταετές LPR, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ενυπόθηκα δάνεια, είναι 4,6%, αφού οι τράπεζες το μείωσαν κατά πέντε μονάδες βάσης τον Ιανουάριο. 

  Η αλλαγή αυτή αποσκοπεί στη στήριξη της ζήτησης κατοικιών και στην "προώθηση της σταθερής και υγιούς ανάπτυξης της αγοράς ακινήτων", δήλωσε η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας επαναλαμβάνοντας ότι "η κατοικία είναι για να ζει κανείς, όχι για κερδοσκοπία". Το ελάχιστο επιτόκιο στεγαστικού δανείου για τους αγοραστές δεύτερης κατοικίας παραμένει αμετάβλητο.

  Η περικοπή ακολουθεί την ύφεση του δανεισμού των νοικοκυριών που υποδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, με τα ενυπόθηκα δάνεια να συρρικνώνονται κατά 60,5 δισεκατομμύρια γιουάν (8,9 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Απρίλιο. Οι πωλήσεις κατοικιών συνέχισαν να πέφτουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις στις αρχές Μαΐου, αφού οι συνδυασμένες πωλήσεις των 100 κορυφαίων κατασκευαστών μειώθηκαν στο μισό τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους.

  Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δήλωσε ότι θα καθοδηγήσει τις τράπεζες σε κάθε πόλη να ορίσουν τα δικά τους ελάχιστα επιτόκια πέραν της εθνικής απαίτησης. Οι τράπεζες σε περισσότερες από 100 πόλεις έχουν μειώσει τα επιτόκια των ενυπόθηκων δανείων κατά 20 έως 60 μονάδες βάσης από τον Μάρτιο, δήλωσαν αξιωματούχοι τον Απρίλιο.  

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ