Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 15-Μαϊ-2022 08:58

  Βρετανία: Η ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς χάνει τη δυναμική της - Έχει χάσει το 1/3 των δυνάμεών της

  Ουκρανια Ρωσια πολεμος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:31

  Η επίθεση της Ρωσίας στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας "έχει χάσει τη δυναμική της και έχει μείνει σημαντικά πίσω από το χρονοδιάγραμμα", ανέφερε νωρίς την Κυριακή η βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.

  "Παρά τις μικρής κλίμακας αρχικές προελάσεις, η Ρωσία δεν έχει καταφέρει να επιτύχει ουσιαστικά εδαφικά κέρδη τον τελευταίο μήνα ενώ διατηρεί συνεχώς υψηλά επίπεδα φθοράς", σημειώνει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σε ανάρτησή του στο Twitter.

  "Η Ρωσία έχει τώρα πιθανότατα υποστεί απώλειες ενός τρίτου της χερσαίας δύναμης μάχης που ανέπτυξε τον Φεβρουάριο", προσθέτει.

  Αυτές οι καθυστερήσεις θα επιδεινωθούν σχεδόν σίγουρα από την απώλεια κρίσιμων μέσων, όπως ο εξοπλισμός γεφύρωσης και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης και αναγνώρισης, προσθέτει.

  Ο ρωσικός εξοπλισμός γεφύρωσης ήταν σε ανεπάρκεια καθ' όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης, επιβραδύνοντας και περιορίζοντας τους επιθετικούς ελιγμούς. Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι ζωτικής σημασίας για την τακτική επίγνωση και την κατεύθυνση του πυροβολικού, αλλά ήταν ευάλωτα στις ουκρανικές αντιαεροπορικές δυνατότητες, σύμφωνα με τη Βρετανία.

  Οι ρωσικές δυνάμεις περιορίζονται όλο και περισσότερο από τις υποβαθμισμένες δυνατότητες, το συνεχιζόμενο χαμηλό ηθικό και τη μειωμένη αποτελεσματικότητα μάχης, αναφέρεται στην ενημέρωση.

  "Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ρωσία είναι απίθανο να επιταχύνει δραματικά τον ρυθμό προέλασής της τις επόμενες 30 ημέρες", σημείωσε ο βρετανικός στρατός σε τακτικό δελτίο στο Twitter.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ