Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Μαϊ-2022 20:28

  Aeroflot: Αγόρασε 8 αεροσκάφη από ξένες εταιρείες leasing

  Aeroflot: Αγόρασε 8 αεροσκάφη από ξένες εταιρείες leasing
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρωσίας, η Aeroflot, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αγόρασε οκτώ αεροσκάφη Airbus A330 από ξένες εταιρείες leasing "στο πλαίσιο της εκπλήρωσης συμβατικών υποχρεώσεων", χωρίς να τις κατονομάζει. 

  Οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας σήμαιναν ότι οι δυτικές εταιρείες leasing έπρεπε να καταγγείλουν τις συμβάσεις για περισσότερα από 500 αεροσκάφη που είχαν μισθωθεί από τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

  400 και πλέον από αυτά, αξίας σχεδόν 10 δισ., βρίσκονταν στη Ρωσία κατά τον επίμαχο χρόνο και η Μόσχα απαγόρευσε στις αεροπορικές εταιρείες να τα απογειώσουν για να επιστρέψουν στις χώρες προέλευσης.

  Για να διασφαλιστεί ότι θα συνεχίσουν να έχουν έγκυρα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας και ότι οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες θα συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν, οι ρωσικές αρχές έχουν μεταφέρει τα αεροσκάφη στο ρωσικό νηολόγιο.

  Στο μεταξύ, οι εταιρείες leasing έχουν εγαταλείψει τις μακροχρόνιες ασφαλιστικές αξιώσεις για να προσπαθήσουν να ανακτήσουν μέρος της χαμένης αξίας των αεροσκαφών. 

  Η μεγαλύτερη απαίτηση υποβλήθηκε από την AerCap, τη μεγαλύτερη εταιρεία εκμίσθωσης αεροσκαφών στον κόσμο, η οποία υπέβαλε ασφαλιστική απαίτηση ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περισσότερα από 100 αεροσκάφη.

  Η AerCap δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε κλήσεις του Reuters για να ζητήσει σχόλιο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ