Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Μαϊ-2022 18:21

  Κόβει το ρεύμα στη Φινλανδία η ρωσική Inter RAO

  ηλεκτρικο ρευμα γενικη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.58

  Η ρωσική εταιρεία του κλάδου κοινής ωφέλειας Inter RAO ανακοίνωσε ότι σταματά τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία από τη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της Φινλανδίας.

  Η διακοπή των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας αποδίδεται στη δυσκολία της πραγματοποίησης πληρωμών για την ηλεκτρική ενέργεια που πωλείται στην αγορά, αναφέρει η Fingrid σε ανακοίνωσή της, επικαλούμενη την ίδια την Inter RAO.

  "Δεν υπάρχει κίνδυνος για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας στο φινλανδικό δίκτυο", συνεχίζει ο διαχειριστής του δικτύου, σημειώνοντας ότι οι ποσότητες που εισάγονται από τη Ρωσία αντιστοιχούν περίπου στο 10% του συνόλου της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στη Φινλανδία.

  "Το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί στις εισαγωγές θα καλυφθεί με εισαγωγή μεγαλύτερων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας από τη Σουηδία και εν μέρει από την εσωτερική παραγωγή", πρόσθεσε η Fingrid.

  Σημείωσε δε ότι η Nord Pool, το πανευρωπαϊκό χρηματιστήριο ενέργειας, δεν έχει πληρώσει την Inter RAO από τις 6 Μαΐου για την ενέργεια που έχει αγοράσει από τη ρωσική εταιρεία.

  "Η Nord Pool είναι εκείνη που τους πληρώνει. Η Fingrid δεν αποτελεί μέρος αυτής της συναλλαγής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, παρέχουμε μόνο τη σύνδεση μεταφοράς του ρεύματος από τη Ρωσία στη Φινλανδία", είπε η Reima Paivinen, ανώτερη αντιπρόεδρος της Fingrid στο πρακτορείο Reuters.

  Εκπρόσωπος της Nord Pool δήλωσε η εταιρεία δεν σχολιάζει ζητήματα που αφορούν την αγορά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ