Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Μαϊ-2022 13:58

  Γερμανία: Στάσιμες οι εξαγωγές στην καλύτερη περίπτωση το 2022, εκτιμά η DIHK

  Γερμανία: Στάσιμες οι εξαγωγές στην καλύτερη περίπτωση το 2022, εκτιμά η DIHK
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι γερμανικές εξαγωγές θα παραμείνουν στάσιμες, στην καλύτερη περίπτωση, φέτος εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, των lockdowns στην Κίνα και των επίμονων προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, τόνισε το γερμανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο (DIHK), περιορίζοντας τις προηγούμενες προβλέψεις για αύξηση 6%.

  "Δεν θα υπάρχουν πολλά περισσότερα για τη γερμανική εξαγωγική βιομηχανία από ό,τι ελπίζουμε, από ένα μηδέν", τόνισε ο επικεφαλής διεθνούς εμπορίου της DIHK.

  Προειδοποίησε ότι το momentum των εξαγωγών θα μπορούσε να διολισθήσει σε αρνητικό έδαφος, ακόμη και σε προσαρμοσμένη βάση, εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί σύντομα.

  Περίπου το 37% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα της DIHK τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, αναμένουν ότι το οικονομικό περιβάλλον θα επιδεινωθεί στις περιοχές τους, αριθμός που είναι διπλάσιος από αυτόν του φθινοπώρου.

  "Η τελευταία φορά που είδαμε μια παρόμοια πτώση στο κλίμα, ήταν την άνοιξη του 2020, όταν ξέσπασε ο κορονοϊός. Πρέπει να προετοιμαστούμε για εμφανώς χειρότερες δραστηριότητες παγκοσμίως", τόνισε ο επικεφαλής διεθνούς εμπορίου της DIHK.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ