Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Μαϊ-2022 13:01

  Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στην ειδική σύνοδο του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την Ουκρανία

  Αρνείται η Ρωσία τους ισχυρισμούς ΗΠΑ-Βρετανίας ότι δραστηριοποιείται στρατιωτικά στο Διάστημα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με θέμα "την επιδείνωση της κατάστασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ουκρανία", ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα.

  "Η ρωσική αντιπροσωπεία δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία της αυτό το νέο πολιτικό σόου που οργανώθηκε με τη μορφή μιας έκτακτης συνόδου", αναφέρει η Ζαχάροβα σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

  "Δυστυχώς τα επιχειρήματά μας και οι διευκρινίσεις μας για τους αληθινούς στόχους αυτής της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και η πραγματική κατάσταση επί του πεδίου δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη", δήλωσε.

  "Είναι φανερό πως δεν θα ακουστούν ούτε αυτή τη φορά", πρόσθεσε η εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντας αυτή τη σύνοδο "νέο αντιρωσικό διάβημα της 'συλλογικής Δύσης'".

  Το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου θα οργανώσει μεθαύριο, Πέμπτη, αυτή την έκτακτη σύνοδο έπειτα από αίτημα του Κιέβου, υποστηριζόμενο από 15 άλλα κράτη μέλη του Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Γκάμπια, η Ιαπωνία, το Μεξικό, οι ΗΠΑ και η Πολωνία, και από περισσότερες από 35 παρατηρήτριες χώρες, μεταξύ των οποίων η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Ελβετία και η Τουρκία.

  Πρόκειται για την πρότη σύνοδο που θα είναι αφιερωμένη στο θέμα αυτό αφότου η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανέστειλε στις αρχές Οκτωβρίου τη συμμετοχή της Ρωσίας στο κορυφαίο όργανο του διεθνούς οργανισμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Πάντως, καθώς η Μόσχα είχε προβλέψει την αναστολή της συμμετοχής της και παραιτηθεί από τη θέση της ως μέλους του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, η Ρωσία είχε το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου την Πέμπτη, εφόσον το επιθυμούσε, ως παρατηρήτρια χώρα.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ