Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Μαϊ-2022 16:21

  Bostic (Fed): Περιμένει οι επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων να είναι κατά 50 μ.β.

  Bostic (Fed): Περιμένει οι επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων να είναι κατά 50 μ.β.
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο πρόεδρος της Atlanta Fed, Raphael Bostic εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης, εκτιμώντας ότι οι επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ θα περιοριστούν σε αυξήσεις κατά 50 μ.β. την κάθε φορά. 

  "Για μένα, οι 50 μονάδες βάσης είναι ήδη μια αρκετά επιθετική κίνηση. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κινηθούμε ακόμα πιο επιθετικά", ανέφερε ο Bostic σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, 

  "Κατά την άποψη μου, θα κινηθούμε δύο φορές – μπορεί δύο, μπορεί τρεις – και θα δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια", ανέφερε ο πρόεδρος της Atlanta Fed. "Θα δούμε πώς η οικονομία θα αντιδράσει, αν ο πληθωρισμός συνεχίζει να κινείται πιο κοντά στον στόχο του 2%. Και μετά θα μπορούμε να κάνουμε μια παύση και να δούμε πώς πάνε τα πράγματα", ανέφερε ο αξιωματούχος. 

  Την προηγούμενη εβδομάδα η Fed αύξησε το επιτόκια της κατά 50 μονάδες βάσης στο 0,75% με 1%. Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell άφησε να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα εξετάζει οι αυξήσεις στις συνεδριάσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου να είναι κατά 50 μ.β. οδηγώντας τα επιτόκια στο επίπεδο του 1,75% με 2%. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ