Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 07-Μαϊ-2022 11:20

  Η ΥΠΕΞ της Αυστραλίας συναντήθηκε με τον ομόλογό της από τα Νησιά Σολομώντα

  Νησιά του Σολομώντα: Προειδοποιητικά πυρά της αστυνομίας κατά διαδηλωτών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Marise Payne δήλωσε ότι συναντήθηκε με τον ομόλογό της από τα Νησιά Σολομώντα Jeremiah Manele για πρώτη φορά από τότε που η νησιωτική χώρα υπέγραψε ένα αμφιλεγόμενο σύμφωνο ασφαλείας με την Κίνα και συμφώνησε ότι η Αυστραλία παραμένει προτιμώμενος εταίρος της, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters.

  Η Αυστραλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νέα Ζηλανδία έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το σύμφωνο ασφαλείας, φοβούμενες την αυξημένη στρατιωτικοποίηση του Ειρηνικού και την αυξανόμενη κινεζική επιρροή σε μια περιοχή που παραδοσιακά βρίσκεται υπό την κυριαρχία τους. Λεπτομέρειες του συμφώνου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

  Η Payne δήλωσε στο Reuters σε δήλωσή της το Σάββατο ότι είχε συναντηθεί με τον Manele την Παρασκευή. Είπε ότι επανέλαβε τη βαθιά ανησυχία της αυστραλιανής κυβέρνησης για τη συμφωνία ασφαλείας με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης διαφάνειας.

  "Συμφωνήσαμε ότι η Αυστραλία παραμένει ο προτιμώμενος εταίρος ασφαλείας των Νήσων Σολομώντος", είπε.

  Η Πέιν πρόσθεσε ότι χαιρέτισε και πάλι τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού των Νήσων Σολομώντα ότι η χώρα του ειρηνικού δεν θα στεγάσει μια ξένη στρατιωτική βάση και δήλωσε η Αυστραλία θα συνεργαστεί εποικοδομητικά και με σεβασμό με την οικογένειά της στον Ειρηνικό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ