Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Μαϊ-2022 15:31

  ΗΠΑ: Στις 200.000 οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας για πρώτη φορά από το Φεβρουάριο

  ΗΠΑ: Μείωση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας για τρίτη διαδοχική εβδομάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν για πρώτη φορά αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παρέμεινε σε επίπεδα που είναι συμβατά με μια υγιή αγορά εργασίας.

  Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 19.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 200.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 182.000 για την τελευταία εβδομάδα. 

  Οι αιτήσεις κινούνται κάτω από το επίπεδο των 200.000 από τα μέσα Φεβρουαρίου εν μέσω της ισχυρής ζήτησης στην αγορά εργασίας. Τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας σημείωσαν νέο ρεκόρ στις 11,5 εκατ. στο τέλος του Μαρτίου. 

  Οι αιτήσεις είχαν εκτιναχθεί στο ρεκόρ των 6,137 εκατ. στις αρχές Απριλίου του 2020 όταν η πανδημία υποχρέωνε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιβάλει μαζικά lockdowns σε ολόκληρη τη χώρα.

  Τα στοιχεία έρχονται λίγο πριν την έκθεση του υπουργείου Εργασίας για την πορεία της απασχόλησης τον προηγούμενο μήνα. Τα κυβερνητικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο αναμένεται να δείξουν ότι οι θέσεις εργασίας στη χώρα αυξήθηκαν κατά 391.000 τον Απρίλιο μετά την άνοδο του Μαρτίου κατά 431.000, σύμφωνα με δημοσκόπηση αναλυτών που πραγματοποίησε το Reuters.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ