Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 05-Μαϊ-2022 13:33

  Ισπανία: Οκταπλασιάστηκαν οι τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο

  Ισπανία: Οκταπλασιάστηκαν οι τουριστικές αφίξεις τον Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ισπανία υποδέχθηκε 4 εκατ. τουρίστες τον Μάρτιο, πάνω από 8 φορές περισσότερους συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αφού ήρθησαν οι περισσότεροι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας (INE).

  Οι ξένοι τουρίστες δαπάνησαν 5,07 δισεκ. ευρώ ενώ έκαναν διακοπές στη χώρα τον Μάρτιο, συγκριτικά με μόλις 544 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

  "Η Ισπανία κλείνει αυτό το πρώτο τρίμηνο με καλά στοιχεία για τις αφίξεις και τις τουριστικές εισπράξεις, μια τάση που ελπίζουμε ότι θα ενταθεί κατά τη θερινή περίοδο", δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Ρέγες Μαρότο σε ανάρτηση στο Twitter. "Τα εξαιρετικά στοιχεία για την απασχόληση μαζί με την ανάκαμψη της δυναμικότητας στις αερομεταφορές μας καθιστούν αισιόδοξους", πρόσθεσε η ίδια.

  Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ισπανία τον Μάρτιο ήταν κατά 1,6 εκατ. μικρότερος από τον αριθμό των επισκεπτών τον Μάρτιο του 2019 πριν από την πανδημία της COVID-19. Το ποσό που δαπανήθηκε τότε ήταν 6,03 δισεκ. ευρώ.

  Οι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί που σχετίζονται με την COVID-19 γονάτισαν το 2020 τον τουριστικό κλάδο της Ισπανίας, που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για την οικονομία. Ο τουρισμός αντιστοιχούσε στο 12% της ισπανικής οικονομίας πριν από την πανδημία.

  Η τουριστική βιομηχανία άρχισε να ανακάμπτει σταδιακά το 2021, σημειώνοντας μια μικρή παύση όταν η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον οδήγησε σε ένα προσωρινό νέο κύκλο ταξιδιωτικών περιορισμών.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ