Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Μαϊ-2022 10:23

  Η Τουρκία σχεδιάζει πρόγραμμα επιστροφής 1 εκατ. Σύρων προσφύγων στη Συρία

  25481818
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πρόγραμμα μαζικής αποχώρησης Σύρων προσφύγων από την Τουρκία, προανήγγειλε ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στη χώρα.

  Το σχέδιο αφορά την οικειοθελή επιστροφή προσφύγων στη Συρία και σηματοδοτεί "στροφή" στην έως τώρα στάση του Ερντογάν, που έλεγε ότι οι πρόσφυγες αποτελούν κομμάτι της Τουρκίας και θα παραμείνουν σε τουρκικό έδαφος.

  "Στις περιοχές ασφαλείας που έχει δημιουργήσει η Τουρκία από το 2016, έχουν επιστρέψει περίπου 500.000 Σύροι πολίτες.  Υποστηρίζουμε τα σχέδια της επιστροφής των προσφύγων με οικειοθελή χαρακτήρα,  έχοντας  στόχο τη συγκράτηση του προσφυγικού κύματος στα σύνορα", "τωρα ετοιμαζόμαστε για ένα νέο σχέδιο της οικειοθελούς επιστροφής ενός εκατομμυρίου Σύρων προσφύγων", δήλωσε χαρακτηριστικά.

  Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία εξήγησε ότι η αλλαγή στη στάση Ερντογάν έναντι των Σύρων προσφύγων ενδεχομένως να σχετίζεται με τις δυσμενέστατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι χάνει σε μονομαχία στο δεύτερο γύρο εκλογών, όποιος και αν είναι ο αντίπαλός του. Καθώς οι οικονομική κρίση στην Τουρκία πλήττει τα εισοδήματα των Τούρκων, βαθαίνει στην κοινωνία η αντίληψη ότι "φταίνε η πρόσφυγες" και ο Ερντογάν προσπαθεί να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα.

  Οι μετρήσεις της δημοσκόπησης της Metropol με τα ποσοστά του Ερντογάν και των πιθανών αντιπάλων του σε περίπτωση δεύτερου γύρου είναι οι εξής:

  Μασούρ Γιαβάς (δήμαρχος Άγκυρας) 53,9% - Ταγίπ Ερντογάν 36,5%
  Ιμάμογλου (δήμαρχος Κωνσταντινούπολης) 49,7% - Ταγίπ Ερντογάν 40,9%
  Κιλιντσντάρογλου 43,3% - Ταγίπ Ερντογάν 42,5%
  Ακσενέρ 43,8% - Ταγίπ Ερντογάν 41,9%

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ