Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Απρ-2022 10:33

  Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα καθαρά κέρδη της Nokia

  Nokia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Nokia Corp ανακοίνωσε τα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς η ζήτηση για δίκτυα κινητής παραμένει ισχυρή, αλλά προειδοποίησε ότι οι περιορισμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζουν να πλήττουν τις πωλήσεις.

  Η κατάσταση με την προσφορά παραμένει περιορισμένη αλλά η Nokia τόνισε πως αναμένει να εμφανίσει αύξηση πωλήσεων στα δίκτυα κινητής το 2022, χάρη στη βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα.

  Η Ευρώπη και η Λατινική Αμερική είχαν καλή ανάπτυξη των δικτύων κινητής, ενώ οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική και στην ευρύτερη Κίνα υποχώρησαν, τόνισε η Nokia.

  Τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο αυξήθηκαν στα 409 εκατ. Ευρώ από τα 373 εκατ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 5,4% στα 5,35 δισ. Ευρώ.

  Οι αναλυτές ανέμεναν συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 340 εκατ. Ευρώ και πωλήσεις 5,27 δισ. Ευρώ.

  Σε δημοσιευμένη βάση, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 212 εκατ. Ευρώ από τα 261 εκατ. Ευρώ πριν από ένα χρόνο.

  Ο διευθύνων σύμβουλος τόνισε πως η ζήτηση παραμένει ισχυρή και ενώ η εφοδιαστική αλυσίδα και οι προκλήσεις του πληθωρισμού παραμένουν, η εταιρεία είναι σίγουρη ότι μπορεί να πετύχει τους στόχους για το 2022 και να συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο αναφορικά με τους μακροπρόθεσμους στόχους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ