Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 27-Απρ-2022 08:50

  Μείωση εσόδων και διεύρυνση ζημιών για την Credit Suisse στο τρίμηνο

  Μείωση εσόδων και διεύρυνση ζημιών για την Credit Suisse στο τρίμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι τα έσοδα μειώθηκαν στο α΄ τρίμηνο και ανακοίνωσε αναδιοργάνωση του εκτελεστικού της συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του επικεφαλής των οικονομικών της.

  Η ελβετική τράπεζα τόνισε πως τα τριμηνιαία έσοδα μειώθηκαν 42% σε ετήσια βάση στα 4,41 δισ. Φράγκα (4,58 δισ. Δολάρια).

  Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 4,93 δισ.φράγκων. Η εταιρεία τόνισε ότι η αστάθεια της αγοράς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη μείωση της διάθεσης για ανάληψη κινδύνου, είχαν πλήξει τις επιδόσεις της στη διαχείριση πλούτου και στο investment banking.

  Ο οικονομικός διευθυντής David Mathers αποχωρεί από την εταιρεία, όπως τόνισε η Credit Suisse.

  Η τράπεζα διόρισε την Francesca McDonagh, επί του παρόντος επικεφαλής στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρικήμ ως επικεφαλής της διαχείρισης πλούτου.

  Οι αλλαγές στο δ.σ. ήρθαν καθώς η Credit Suisse ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών στα 273 εκατ. Φράγκα από τις ζημιές των 252 εκατ. Φράγκων πριν από ένα χρόνο.

  Η τράπεζα τόνισε ακόμη πως αναμένει ότι τα προβλήματα στην αγορά θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες, και επανέλαβε ότι το 2022 θα είναι μια μεταβατική χρονιά, καθώς θα εφαρμόζει τις αλλαγές στρατηγικής.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ