Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Απρ-2022 15:58

  ΗΠΑ: Ανέκαμψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Μάρτιο

  ΗΠΑ: Ανέκαμψαν οι παραγγελίες διαρκών αγαθών το Μάρτιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αύξηση παρουσίασαν τον Μάρτιο οι παραγγελίες σε εργοστάσια των ΗΠΑ για διαρκή αγαθά, υποδεικνύοντας μια σταθερή δυναμική επενδύσεων σε επιχειρηματικό εξοπλισμό.

  Ειδικότερα, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά -- αντικείμενα που προορίζονται να διαρκέσουν τουλάχιστον τρία χρόνια -- αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Μάρτιο μετά από την πτώση 1,7% που είχαν καταγράψει έναν μήνα νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

  Παράλληλα, η αξία των παραγγελιών βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών, μέτρο επενδύσεων σε εξοπλισμό που δεν περιλαμβάνει αεροσκάφη και στρατιωτικό υλικό, ενισχύθηκε κατά 1% ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, έπειτα από την πτώση 0,3% τον Φεβρουάριο.

  Συγκεκριμένα, η μέση εκτίμηση οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg ανέμενε αύξηση 1% στο σύνολο των διαρκών αγαθών και άνοδο 0,5% στα κεφαλαιουχικά.

  Τα στοιχεία παρουσίασαν μια σταθερή δυναμική στις κεφαλαιουχικές δαπάνες, καθώς ολοκληρώνεται το πρώτο τρίμηνο του έτους. Οι εταιρείες δείχνουν πως επιδιώκουν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα εντός του περιβάλλοντος αυξημένου, ενεργειακού κόστους, αλλαγών στις εφοδιαστικές αλυσίδες και δυσκολίας προσέλκυσης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ