Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 26-Απρ-2022 10:05

  Maersk: Κερδοφορία που ξεπερνά τις προβλέψεις λόγω των υψηλών ναύλων

  Maersk: Κερδοφορία που ξεπερνά τις προβλέψεις λόγω των υψηλών ναύλων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Maersk ανεβάζει τις προβλέψεις κερδών για ολόκληρο το έτος σε 30 δισ. δολάρια, μετά τα αυξημένα κέρδη του πρώτου τριμήνου. 

  Όπως φαίνεται η εκτίναξη των ναύλων σε αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς για τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων έδωσαν έξτρα ώθηση και η AP Moller – η Maersk αύξησε τα κέρδη της για ολόκληρο το έτος κατά 6 δισ. δολάρια.

  Τα έσοδα τους πρώτους τρεις μήνες του 2022  έτους ανήλθαν σε 19,3 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι προβλέψεις για ολόκληρο το έτος αναθεωρούνται προς τα πάνω, με το EBITDA να υπολογίζεται σε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

  "Το ισχυρό αποτέλεσμα οφείλεται στη συνέχιση της εξαιρετικής κατάστασης της αγοράς, η οποία οδήγησε σε μείωση 7% του όγκου και μέση αύξηση 71% στους ναύλους σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021", δήλωσε η Maersk.
  Η αναταραχή συνεχίστηκε παγκοσμίως το 1ο τρίμηνο, η οποία επιδεινώθηκε από τα lockdown στις κινεζικές πόλεις-λιμένες Shenzhen στην αρχή του έτους και την έναρξη του lockdown στη Σαγκάη προς το τέλος του τριμήνου.

  Ο δανικός κολοσσός αναμένει  διατήρηση των υψηλών ναύλων με  ακόμα πιο υψηλά επιτόκια και ως εκ τούτου αύξησε την αναμενόμενη πρόβλεψή του για το EBITDA για ολόκληρο το έτος από 24 δισεκατομμύρια δολάρια, ίδια με τον αριθμό ρεκόρ του 2021, σε εκτιμώμενα 30 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2022. "Η τρέχουσα καθοδήγηση για τα κέρδη εξακολουθεί να βασίζεται σε μια υπόθεση ομαλοποίησης στον ωκεανό στις αρχές του δεύτερου εξαμήνου του 2022", ανέφερε η εταιρεία.

  Η Maersk, ωστόσο, εκτιμά πως υπάρχει έντονος κίνδυνος συρρίκνωσης της παγκόσμιας αγοράς εμπορευματοκιβωτίων φέτος. Η παγκόσμια ζήτηση μπορεί να μειωθεί κατά 1% ή να αυξηθεί κατά 1%, ανέφερε, περιορίζοντας μια προηγούμενη πρόβλεψη ανάπτυξης 2% έως 4%. Η Maersk πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της στις 4 Μαΐου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ