Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Απρ-2022 12:43

  Αυξάνονται ολοένα οι Βρετανοί που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

  132712986
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σχεδόν το ένα τέταρτο των ανθρώπων στη Βρετανία δήλωσε ότι έγινε πιο δύσκολο να πληρώσουν τους οικιακούς λογαριασμούς ακόμη και πριν τεθούν σε ισχύ οι αυξήσεις στις ρυθμιζόμενες τιμές ενέργειας, σύμφωνα με επίσημη έρευνα που υπογράμμισε το εύρος μιας κρίσης κόστους ζωής. Περίπου το 23% των ατόμων που ρωτήθηκαν τον Μάρτιο από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δήλωσε ότι ήταν δύσκολο ή πολύ δύσκολο να πληρώσουν τους συνήθεις λογαριασμούς τους σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, από 17% τον Νοέμβριο. Μεταξύ των πληρωτών λογαριασμών οικιακής ενέργειας, το 43% είπε ότι ήταν πολύ ή κάπως δύσκολο να ανταπεξέλθουν οικονομικά τον Μάρτιο.

  Η έρευνα πραγματοποιήθηκε προτού οι ρυθμιστικές αρχές αυξήσουν αυτό το μήνα το μέγιστο ποσό που μπορούν να χρεώσουν οι προμηθευτές ενέργειας κατά 54% - μια αλλαγή που θα επηρεάσει περίπου 22 εκατομμύρια νοικοκυριά. "Ο συνδυασμός συρρίκνωσης των πακέτων αμοιβών και αύξησης του κόστους σημαίνει ότι αυξάνεται η πίεση στα νοικοκυριά", δήλωσε ο Jack Leslie, Senior Economist στο Resolution Foundation. "Αυτό πρόκειται να επιδεινωθεί, με τον εκτιμώμενο αριθμό των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν ανησυχίες ως προς τα καύσιμα να φτάνει τα πέντε εκατομμύρια αυτόν τον μήνα".

  Τον περασμένο μήνα, η βρετανική υπηρεσία παρακολούθησης του προϋπολογισμού δήλωσε ότι ο ρυθμός πληθωρισμού των τιμών καταναλωτή θα μπορούσε να φτάσει σχεδόν στο 9% αργότερα φέτος και προέβλεψε ότι το βιοτικό επίπεδο το 2022 θα μειωθεί στο μέγιστο από τη δεκαετία του 1950.

  Η έρευνα της ONS έδειξε ότι το 43% των ανθρώπων δήλωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα τους επόμενους 12 μήνες, σε σύγκριση με το 37% που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα.

  Την περασμένη εβδομάδα, ο μακροβιότερος δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης της Βρετανίας έπεσε στο δεύτερο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησαν τα ρεκόρ πριν από σχεδόν 50 χρόνια, με την εμπιστοσύνη στις προοπτικές για τα προσωπικά οικονομικά να πέφτουν σε νέο χαμηλό ρεκόρ. 

  Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ Asda και Morrisons ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι θα μειώσουν τις τιμές των βασικών ειδών.

  Ο υπουργός Οικονομικών Rishi Sunak αντιστάθηκε στις εκκλήσεις για παροχή νέας υποστήριξης για να βοηθηθούν τα φτωχότερα νοικοκυριά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ