Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Απρ-2022 23:40

  Snap: Ζημίες αντί κερδών, αλλά αύξηση χρηστών στο α' τρίμηνο του 2022

  Snap: Ζημίες αντί κερδών, αλλά αύξηση χρηστών στο α' τρίμηνο του 2022
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Snap "έχασε" τις εκτιμήσεις των αναλυτών τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδά της για το α' τρίμηνο του 2022, με τους ημερήσιους χρήστες ωστόσο να αυξάνονται κατά 18% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες.

  Πιο ειδικ, η εταιρεία κατέγραψε ζημία 2 σεντς ανά μετοχή έναντι προβλέψεων για κέρδη 1 σεντ ανά μετοχή, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv.

  Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 1,06 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων για 1,07 δισ. δολ., με τους παγκόσμιους ημερήσιους ενεργούς χρήστες να διαμορφώνονται σε 332 εκατομμύρια έναντι 330 εκατ., σύμφωα με την StreetAccount.

  Τα μέσα έσοδα ανά χρήστη (ARPU) κινήθηκαν στα 3,20 δολ. έναντι εκτιμήσεων για 3,25 δολ., με ετήσια αύξηση 16,8%.

  "Το α' τρίμηνο του 2022 είχε περισσότερες προκλήσεις απ' όσες αναμέναμε", ανέφερε ο CEO της Snap, Evan Spiegel, σε δήλωσή του.

  Ο Spiegel επέρριψε τα ζητήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία στις μακροοικονομικές συνθήκες, μεταξύ άλλων σε διαφημιστές που διέκοψαν καμπάνιες λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

  Τα έσοδα για το β' τρίμηνο υπολογίζονται από την εταιρεία να είναι αυξημένα κατά 20% με 25%, κάτω των προβλέψεων των αναλυτών για 28%. Οι ενεργοί χρήστες ωστόσο εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 344 εκατ. έναντι εκτιμήσεων για 341,4 εκατ.

  Η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε απώλειες περί το 4% στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ