Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Απρ-2022 11:27

  Γερμανία: Άνοδος 30,9% του δείκτη τιμών παραγωγού τον Μάρτιο

  Χαμηλότερη ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας φέτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι γερμανικές τιμές παραγωγού σημείωσαν άνοδο 30,9% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, αντανακλώντας τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία για πρώτη φορά, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας.

  Τα στοιχεία του Μαρτίου σηματοδοτούν έξι διαδοχικούς μήνες με συνεχείς αυξήσεις, κυρίως λόγω της ανόδου των τιμών ενέργειας, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.

  "Αυτά τα αποτελέσματα θα πρέπει να περιλαμβάνουν ήδη τις πρώτες συνέπειες που προέρχονται από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία”, τόνισε η στατιστική υπηρεσία.

  Η αύξηση στο εργοστασιακό κόστος, που θεωρείται κορυφαίος δείκτης για τις τιμές καταναλωτή, ήταν η μεγαλύτερη από το 1949, όταν ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων.

  Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ετήσια άνοδο 28,2%, ενώ τον Φεβρουάριο είχε σημειωθεί άνοδος 25,9%. Οι τιμές παραγωγού σε μηνιαία βάση σημείωσαν άνοδο 4,9%.

  Οι τιμές ενέργειας ενισχύθηκαν 83,8% από τον Μάρτιο του 2021, ενώ ο κύριος λόγος για την άνοδο ήταν η ισχυρή αύξηση των τιμών στο φυσικό αέριο, το οποίο εκτινάχθηκε 144,8%.

  Εάν αφαιρεθούν οι τιμές ενέργειας, οι τιμές παραγωγού σημείωσαν άνοδο 14% σε ετήσια βάση.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ