Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Απρ-2022 23:29

  Netflix: Έχασε συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο, βουτιά για τη μετοχή

  Netflix
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική πλατφόρμα Netflix Inc ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο τρίμηνο έχασε συνδρομητές για πρώτη φορά σε πάνω από δέκα χρόνια, ενώ εκτίμησε ότι θα ακολουθήσει περαιτέρω συρρίκνωση το δεύτερο τρίμηνο, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Ειδικότερα, ο κολοσσός του streaming ανακοίνωσε ότι έχασε 200.000 συνδρομητές το πρώτο τρίμηνο, χάνοντας την εκτίμηση που είχε κάνει για άλλους 2,5 εκατ. συνδρομητές. Η απόφαση της εταιρείας στις αρχές του Μαρτίου να αναστείλει τις υπηρεσίες της στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία οδήγησε στην απώλεια περίπου 700.000 μελών. 

  Η τελευταία φορά που το Netflix – το οποίο έχει σήμερα περίπου 221,6 εκατ. συνδρομητές – ανακοίνωσε ότι έχασε πελάτες ήταν τον Οκτώβριο του 2011. Παράλληλα, η εταιρεία εμφανίστηκε απαισιόδοξη για τη συνέχεια, προχωρώντας στην εκτίμηση ότι θα χάσει άλλους 2 εκατ. συνδρομητές. 

  Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι τα έσοδα του α' τριμήνου αυξήθηκαν 10% στα 7,87 δισ. δολ. χάνοντας ελαφρώς τις εκτιμήσεις της Wall Street για 7,93 δισ. δολ. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 3,53 δολ. το τελευταίο τρίμηνο.

  Οι μετοχές της εταιρείας κατρακυλούν 18% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ