Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Απρ-2022 08:59

  Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας: Πιο κοντά η αύξηση των επιτοκίων λόγω ανόδου του πληθωρισμού

  Κεντρική Τράπεζα Αυστραλίας: Πιο κοντά η αύξηση των επιτοκίων λόγω ανόδου του πληθωρισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι η άνοδος του πληθωρισμού και η αύξηση των μισθών, έχουν φέρει πιο νωρίς το χρονοδιάγραμμα της πρώτης αύξησης των επιτοκίων από το 2010, υποστηρίζοντας προφανώς την άποψη των οικονομολόγων που αναμένουν μια αύξηση τον Ιούνιο.

  Ο υποκείμενος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,6% στο τελευταίο τρίμηνο και τα πρακτικά της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας στις 5 Απριλίου, έδειξαν ότι τα μέλη συζήτησαν πως οι πρόσφατες αυξήσεις σε καύσιμα, τρόφιμα και άλλα εμπορεύματα, θα προκαλούσαν περαιτέρω αύξηση στο κόστος διαβίωσης στα επόμενα τρίμηνα.

  Ωστόσο το δ.σ. συμφώνησε να περιμένει περαιτέρω στοιχεία για τον πληθωρισμό και τους μισθούς προτού λάβει απόφαση για τα επιτόκια.

  Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στο α΄ τρίμηνο, είναι προγραμματισμένα να ανακοινωθούν στις 27 Απριλίου και για τους μισθούς της ίδιας περιόδου πρόκειται να ανακοινωθούν στις 18 Μαΐου, δύο εβδομάδες πριν από τη συνεδρίαση του δ.σ. της RBA τον Ιούνιο.

  Τα στοιχεία έδειξαν ότι το εκτεταμένο πρόγραμμα της RBA είχε δείξει ότι πολλές εταιρείες είτε είχαν αυξήσει τις τιμές πώλησης τους τελευταίους μήνες ή περίμεναν αύξηση των τιμών τους επόμενους μήνες.

  "Ωστόσο, επικρατεί αβεβαιότητα για το εάν αυτές οι προσαρμογές στις τιμές αντιπροσωπεύουν μια εφάπαξ μεταβολή στο επίπεδο των τιμών ή την έναρξη μιας περιόδου συνεχιζόμενων αυξήσεων των τιμών”, αναφέρουν τα πρακτικά.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ