Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Απρ-2022 09:31

  Χρεοκόπησε το ακροδεξιό συνωμοσιολογικό Infowars του Alex Jones στις ΗΠΑ

  Χρεοκόπησε το ακροδεξιό συνωμοσιολογικό Infowars του Alex Jones στις ΗΠΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Εταιρεία ιδιοκτησίας του ακροδεξιού ραδιοφωνικού και διαδικτυακού "αστέρα" στις ΗΠΑ, Alex Jones, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης μετά από σειρά αγωγών που είχαν υποβληθεί εναντίον της.

  Η Infowars, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, ζήτησε προστασία μέσω των διατάξεων του Εδαφίου 11 του πτωχευτικού κώδικα στην περιφέρεια του Νότιου Τέξας, καθώς οι υποχρεώσεις του πλησιάζουν τα 10 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν στο δικαστήριο. Οι διαδικασίες του εδαφίου 11 επιτρέπουν σε μια επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί ενώ εφαρμόζει πλάνο αναδιάρθρωσης λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης του δανεισμού της.

  Ο Jones και οι εταιρείες του βρέθηκαν ενώπιον της υποχρέωσης να πληρώσουν αποζημίωση σε συγγενείς παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στη "Σφαγή του Σχολείου Sandy Hook" το 2012, την οποία ο ακροδεξιός Αμερικανός σχολιαστής είχε αποκαλέσει "hoax" (ψεύτικη είδηση).

  Η δίκη στο Κονέκτικατ όπου θα προσδιοριστεί το ύψος της αποζημίωσης δεν έχει λάβει ακόμη χώρα. Ανάλογη απόφαση περί καταβολής αποζημιώσεων έλαβε και δικαστήριο του Τέξας.

  Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας υπολογίζονται στο εύρος των 0 - 50.000 δολαρίων, ενώ οι δυνητικές της υποχρεώσεις στο εύρος του 1 εκατ. δολ. έως 10 εκατ. δολ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ