Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 17-Απρ-2022 09:08

  Η Νότια Κορέα θα μπορούσε να έχει παρατεταμένη περίοδο υψηλού πληθωρισμού

  Η Νότια Κορέα θα μπορούσε να έχει παρατεταμένη περίοδο υψηλού πληθωρισμού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Νότια Κορέα θα μπορούσε να έχει υψηλό πληθωρισμό για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μαζί με άλλες χώρες, καθώς αυξάνονται οι ανοδικοί κίνδυνοι για τις τιμές, σύμφωνα με τους αναλυτές της Τράπεζας της Κορέας, σύμφωνα με το Bloomberg. 


  Οι επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές και η άφθονη ρευστότητα στις παγκόσμιες αγορές που δόθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα συνεχίσουν να επιταχύνουν τον πληθωρισμό, καθώς υπάρχει μια "χρονική υστέρηση" αυτών των πολιτικών, σύμφωνα με έκθεση πέντε αναλυτών της κεντρικής τράπεζας. 

  Οι ανησυχίες αυξάνονται ότι η διαταραχή της προσφοράς στην Κίνα -τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Νότιας Κορέας- μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό, προσθέτοντας στις ανησυχίες για την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, είπαν. 

  Η Tράπεζα της Κορέας πρέπει να λάβει μέτρα νομισματικής πολιτικής για να περιορίσει τον πληθωρισμό και να κατευνάσει τις ανησυχίες των οικονομικών παραγόντων για την άνοδο των τιμών καταναλωτή, είπαν οι αναλυτές. Εάν η τράπεζα δεν λάβει ενεργά μέτρα για την καταπολέμηση της αύξησης των τιμών, μπορεί να προκληθεί "τεράστια ζημιά" στη σταθερότητα της μακροοικονομίας της Κορέας, είπαν, επικαλούμενοι stress tests που διεξήγαγαν. 

  Το σχέδιο της Νότιας Κορέας για χαλάρωση των κοινωνικών μέτρων εξισορρόπησης θα αυξήσει τις πληθωριστικές πιέσεις, καθώς οι καταναλωτικές δαπάνες πιθανότατα θα ανακάμψουν στα προ-Κοβιδικής περιόδου επίπεδα, ανέφερε η έκθεση. 

  Η Νότια Κορέα θα άρει τους περισσότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης από τις 18 Απριλίου

  Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας αύξησε το βασικό επιτόκιο πολιτικής της κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας την περασμένη εβδομάδα στο 1,5%, παρά την απουσία διοικητή. Ενώ ο πληθωρισμός παραμένει βασικός παράγοντας για τις μελλοντικές αποφάσεις για το επιτόκιο, είναι δύσκολο να αγνοήσουμε τον κίνδυνο αύξησης της οικονομικής ανάπτυξης, δήλωσε ο Joo Sang-yong, εκτελών χρέη προέδρου της επιτροπής πολιτικής, σε συνέντευξη Τύπου. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ