Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 15-Απρ-2022 17:26

  ΗΠΑ: Εκρηκτική ανάκαμψη της μεταποίησης τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη

  135066932
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρή ανάκαμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έδειξε ο δείκτης Empire State, ο οποίος εκτινάχθηκε κατά 36,4 μονάδες τον Απρίλιο, ανακοίνωσε την Παρασκευή το τοπικό υποκατάστημα της Fed.

  Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έρευνα της Wall Street Journal οι οικονομολόγοι ανέμεναν να διατηρηθεί σταθερός στις -11,8 μονάδες του Μαρτίου, όπου είχε βυθιστεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

  Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από το μηδέν υποδηλώνει βελτίωση των συνθηκών, ενώ με την άνοδο που σημείωσε ο δείκτης έφτασε τις 24,6 μονάδες.

  Μεταξύ άλλων, ο δείκτης νέων παραγγελιών εκτινάχθηκε κατά 36,3 μονάδες στις 25,1 τον Απρίλιο και ο δείκτης αποστολών αυξήθηκε κατά 41,9 μονάδες στις 34,5.

  Οι μη εκπληρωμένες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 4,2 μονάδες στις 17,3 τον Απρίλιο, ενώ οι χρόνοι παράδοσης μειώθηκαν κατά 10,9 μονάδες στις 21,8 μονάδες.

  Επιπλέον, ο δείκτης των πληρωμένων τιμών σημείωσε υψηλό ρεκόρ στις 86,4 μονάδες.

  Παράλληλα, όμως, υπήρξε και μια αρνητική νότα, καθώς η αισιοδοξία των παραγωγών για τους επόμενους έξι μήνες μειώθηκε απότομα κατά 21 μονάδες στις 15,2 μονάδες, καταγράφοντας το χαμηλότερο της επίπεδο από τις αρχές της πανδημίας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ