Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Απρ-2022 21:15

  Evans (Fed): Πολύ πιθανή μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μ.β.

  Evans (Fed): Παροδικός ο πληθωρισμός - Θα πέσει κάτω από τον στόχο του 2% μολίς αρθούν τα προβλήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μια αύξηση του επιτοκίου της Federal Reserve κατά 50 μονάδες βάσης ενδεχομένως να είναι πλέον "πολύ πιθανή", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Chicago Fed, Charles Evans όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. 

  Ο αξιωματούχος της Fed είχε αναφέρει σε προηγούμενες δηλώσεις του ότι ήταν ανοικτός να εξετάσει μια αύξηση κατά 50 μ.β. στο πλαίσιο της στρατηγικής να οδηγηθούν τα επιτόκια της Fed σε μια ουδέτερη στάση μέχρι την επόμενη συνεδρίαση. 

  Ο Evans έχει αναφέρει ότι πιστεύει πως ουδέτερη στάση [της νομισματικής πολιτικής] είναι σε ένα εύρος μεταξύ 2,25%- 2,5%.

  Στις σημερινές του δηλώσεις ο Evans ανέφερε ότι δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά αν η Fed επιτάχυνε την πορεία προς το ουδέτερο σημείο, ώστε να το φτάσει τον Δεκέμβριο. "Η επόμενη συνεδρίαση αποτελεί μέρος από το πώς θα φτάσουμε εκεί και πόσο γρήγορα θα φτάσουμε εκεί. Οι 50 μ.β. είναι κάτι που αξίζει να εξετάσουμε, ίσως να είναι και πολύ πιθανό ακόμα, αν θέλουμε να φτάσουμε στο ουδέτερο σημείο μέχρι τον Δεκέμβριο".

  Τον προηγούμενο μήνα η Fed έκανε το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσει τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων 40 ετών, αυξάνοντας το επιτόκιο της κατά 25 μ.β. στο 0,25% - 0,5%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ