Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Απρ-2022 13:17

  Γαλλία: "Φραγμό στην Μαρίν Λεπέν" ζητεί από τους Γάλλους του Λουξεμβούργου

  Λεπεν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κάλεσε τους Γάλλους να βάλουν φραγμό στην αρχηγό της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, η ανάρρηση της οποίας στην γαλλική προεδρία θα οδηγούσε στην "ανατροπή της τάξης στην Ευρώπη" και του "οικοδομήματος της ειρήνης".

  "Ελπίζω ότι η έκβαση (των εκλογών) θα είναι τέτοια ώστε να μην έχουμε την Λεπέν στην Ευρωπαϊκή Ενωση ως πρόεδρο της Γαλλίας", δήλωσε ο Ζαν Ασελμπορν προσερχόμενος στην σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.

  "Δεν θα πρόκειται μόνο για ανατροπή της τάξης στην Ευρώπη ως οικοδομήματος αξιών, ειρήνης, αλλά αυτό θα τοποθετούσε την ίδια την ουσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε άλλη κατεύθυνση. Οι Γάλλοι οφείλουν να το αποτρέψουν", πρόσθεσε.

  Χαρακτηρίζοντας "πολύ , πολύ ανησυχητική" την επίδοση της ακροδεξιάς στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ο Ζαν Ασελμπορν δήλωσε ότι η Γαλλία "βρίσκεται σε ένα είδος πολιτικού εμφυλίου πολέμου".

  "Ως από καρδιάς Ευρωπαία, μού είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε ενωμένοι και δυνατοί ως Ευρωπαίοι, κυρίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς", δήλωσε από την πλευρά της η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ