Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 10-Απρ-2022 13:34

  Γερμανία: Εταιρεία εξοπλισμών έστειλε προσφορά για αποστολή 100 αυτοκινούμενων πυροβόλων στην Ουκρανία

  131601313
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:54

  Η Ουκρανία έλαβε προσφορά για την παραλαβή ενός σημαντικού φορτίου αυτοκινούμενων πυροβόλων από γερμανική εταιρεία εξοπλισμών, δήλωσε την Κυριακή γερμανική κυβερνητική πηγή, όπως μεταδίδει το Reuters.

  Η γερμανική εβδομαδιαία εφημερίδα Welt am Sonntag είχε αναφέρει το Σάββατο ότι η εταιρεία κατασκευής εξοπλισμών Krauss-Maffei Wegmann προσέφερε 100 τέτοια όπλα στην Ουκρανία, επικαλούμενη ανώνυμες κυβερνητικές πηγές στο Κίεβο.

  "Αυτή η προσφορά υπάρχει", δήλωσε η γερμανική πηγή στο Reuters, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

  Το δημοσίευμα της Welt am Sonntag ανέφερε ότι ο κατασκευαστής δεν έχει επί του παρόντος τα όπλα έτοιμα για παράδοση και γι' αυτό πρότεινε στον γερμανικό στρατό να προσφέρει 100 δικά του οβιδοβόλα στο Κίεβο τα οποία θα παραδώσει στη συνέχεια τα νέα όπλα στον γερμανικό στρατό μόλις είναι έτοιμα πιθανότατα από το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

  Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Γερμανία ανέτρεψε την πολιτική της να μην στέλνει όπλα σε ζώνες συγκρούσεων και δήλωσε ότι θα προμηθεύσει πυραύλους Strela, μεταξύ άλλων όπλων, στην Ουκρανία.

  Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι σημαντικό η Γερμανία να προμηθεύει μόνο όπλα που ο στρατός της Ουκρανίας θα ξέρει να χρησιμοποιεί, όπως παλαιότερο εξοπλισμό από τον στρατό της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.

  Η Σλοβακία επίσης σε συζητήσεις με την Ουκρανία για την πώληση αυτοκινούμενων πυροβόλων

  Η Σλοβακία θα μπορούσε να πουλήσει στην Ουκρανία μερικά από τα αυτοκινούμενα πυροβόλα τύπου Zuzana, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας, Jaroslav Nad.

  "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι βρισκόμαστε σε συνομιλίες (για την πώληση)", δήλωσε ο Nad χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

  Το οβιδοβόλο Zuzana 2, μια εκσυγχρονισμένη έκδοση ενός παλαιότερου μοντέλου, χρησιμοποιεί βλήματα των 155 χιλιοστών και έχει αποτελεσματικό βεληνεκές από 40 έως περισσότερα από 50 χιλιόμετρα ανάλογα με τον τύπο πυρομαχικού.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ