Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 09-Απρ-2022 19:47

  Kateryna Yushchenko: Η επόμενη ημέρα για την Ουκρανία

  Kateryna Yushchenko: Η επόμενη ημέρα για την Ουκρανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για το μέλλον της Ουκρανίας μετά τη ρωσική εισβολή μίλησε η Kateryna Yushchenko, μέλος του Διεθνούς Κέντρου Nizami Ganjavi, στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς.

  Σημείωσε ότι μπορεί να γίνουν τάχιστες αλλαγές στην υγεία, την εκπαίδευση και την επιστήμη, καθώς και ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αναλάβει να βοηθήσει σε πόλεις ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως η Οδησσός και η Μαριούπολη.

  "Θα μπορούσαμε να κάνουμε την Ουκρανία καλύτερη σε σχέση με το αν είχε προοδεύσει η χώρα σταδιακά. Είναι μια ευκαιρία αλλά ταυτόχρονα και τραγωδία", είπε η κα Yushchenko, επισημαίνοντας την ανάγκη να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια όλοι οι διεθνείς οργανισμοί.

  Μιλώντας στον δημοσιογράφο της Athens Voice και της ΕΡΑ, Μάκη Προβατά, ζήτησε να εκδιωχθεί η Ρωσία από όλους τους οργανισμούς. "Να τους πετάξουν έξω από τους G20 και να πάρει η Ουκρανία τη θέση τους. Η Ρωσία πρέπει να δικαστεί για γενοκτονία. Αν δεν πληρώνουν οι τύραννοι, στο μέλλον θα υπάρχουν περισσότεροι τύραννοι", ήταν τα ακριβή της λόγια, σημειώνοντας ότι η Μόσχα πρέπει να πετάξει τον πουτινισμό, όπως στο παρελθόν η Γερμανία πέταξε τον ναζισμό. "Θα νικήσουμε τον πόλεμο και θα επανέλθουμε πιο ισχυροί", κατέληξε η κυρία Yushchenko.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ